Kako napraviti punđu

podignuta punđa

Punđe se nose od davnina i predstavljaju jedan tip frizure koji vjerojatno nikada neće izaći iz mode i primjene. Punđe su frizure u kojima se duga kosa podiže s vrata i ramena i fiksira da stoji svinuta na glavi. Još su naše bake na taj način nosile svoje duge kose koje su plele u pletenice, a pletenice savijale u punđe.

Video s instrukcijama kako napraviti jednostavnu punđu:

Ovo je frizura koja će vašu kosu održati čistom, posebno ako radite neki kućanski posao, no može biti i idealna kombinacija za elegantni look i večernji izlazak.

Danas postoji niz proizvoda kojima si možete pomoći prilikom izrade elegantne punđe. Ovisno o tipu kose možete se poslužiti preparatima poput gela, voska, pjene za kosu ili laka. Ovu frizuru koja je vječni simbol ženske klasike i elegancije možete napraviti na sljedeći način.

Postoji nekoliko različitih načina kako možete složiti punđu, a da to izgleda efektno i prekrasno. Neke od frizura su složenije i za njih treba više vremena dok su neke gotove za svega nekoliko minuta.

Prije nego što započnete sa izradom, kosu dobro operite, nanesite na nju šampon, po mogućnosti za volumen, a kasnije i malo regeneratora kako bi kosa oživila. Ovaj način rađenja punđe preporučamo onim ženama koje imaju ravnu ili poloravnu kosu, dok one sa kovrčavom upozoravamo kako je prije izrade trebati dobro izravati kosu.

Kako bi frizura bila što posebnija i ne tako klasična, potrebno je uključiti još nešto, pa tako nećete pogriješiti dodate li i pletenice.

Pogledajte kako napraviti punđu s pletenicama:

Ponekad je potrebno uključiti malo romantike, a to ćete najbolje učiniti ako napravite punđu baš kao što je imala poznata junakinja iz Disney crtića.

Zavrnuta punđa je frizura koju možete nositi za posebne prilike, ali i za casual druženja. Kako bi bili sigurni da ćete napraviti frizuru na pravilan način, provjerite najbolji način.

Visoka podignuta punđa je klasik koji ne može dosaditi. Ovakvu frizuru možete kombinirati za poslovne sastanke i druge formalne prigode. Pogledajte video.

Slijedi nekoliko savjeta kako postupiti s kosom prije nego krenete raditi punđu. Kosu nakon pranja izravnajte četkom i fenom. Malene pramenove kose odvajate, namotajte na okruglu četku za kosu i izvucite uz prisustvo vrućeg zraka iz fena. Kada je kosa izravnata, krećemo sa izradom punđe.

Visoka punđa može biti s pletenicama ili u jednostavnijem izdanju. Pogledajte jednu i drugu frizuru kako bi se mogli odlučiti.

Pletena punđa ne mora biti visoka, to ovisi o vama i o načinu kako ju volite nositi. Provjerite najbolji način kako složiti pletenu punđu.

Za sve one koje ne vole komplicirati i žele postići ležeran izgled vrijeme je da saznaju kako napraviti ležernu punđu.

Volite li pletenice? Ako ste ljubitelj nezaboravnih pletenica pokušajte složiti dvije pletenice u jednoj punđi.

Punđa i pletenica postaju jedno u ovoj posljednjoj frizuri. Uživajte u svakoj minuti videa nakon čega ćete imati najbolji look.

I za kraj ne zaboravite da je sve u kreativnosti i volji. Potrebno je samo izdvojiti jedan dio vremena kako bi se u potpunosti posvetili svom izgledu. Ove punđe su idealne za neke posebne prilike poput poslovnih ručkova ili večera, intimne večere s partnerom ili za prilike poput vjenčanja i ostalih slavlja.

Autor: M.T., Foto: stefanolunardi/Shutterstock