Haljine za kume

kumstvo

Nova godina, Valentinovo i Uskrs su prošli, dolazi vrijeme raznih svečanosti kao što su pričesti i krizme, a vi ne znate što biste obukli? Možda čak budete i kuma pa time još više dolaze brige o vašem super looku. Znate li kako zablistati kao kuma? Evo nekoliko prijedloga.

Ako je vaša sestra ili najbolja prijateljica postala mama, nije iznenađenje za očekivati da će vas pozvati za kumstvo. Naravno, tu je bitna odjeća koju će majka i mališan obući, no ne smijete zanemariti niti svoju.

Kod odabira odjeće za sebe, izaberite nešto svečano i vodite računa o tome da leđa i dekolte budu pokriveni te da haljina ne bude prekratka, ako se odlučite za nju. U crkvi morate biti pristojno odjeveni kako jednog dana na slikama ne biste gledali samo svoje poprsje u prvom planu. Planirajte odjeću i detalje tako da vam bude udobna kako vam ne bi svako malo odvlačili pažnju jer se morate popravljati.

Prava mjera haljine za ovakvu prigodu je da bude do koljena, a boje za haljinu neka budu svjetlije i ne previše upadljive. Boja pudera ili zlatna boja će dobro proći. Na svečanom događaju kao što je krštenje nemojte nositi previše šljokica ili aplikacije.

Mladim djevojkama možete biti uzor pa možete očekivati da će vas pitati za kumstvo na krizmi. To je lijepa stvar i trebate biti ponosne što su baš vas izabrale za kumu. Kao kuma na krizmi možete biti mladenački odjevene jer će se onda vaše kumče ponositi s vama. Nekakva zanimljiva “Merlinka haljina”, haljina od čipke ili haljina s kamenčićima će dobro proći u ovakvoj prigodi. No i ovdje pazite da niste previše otkriveni nego da budete odjeveni u skladu s krizmanicom. Iako vam minice možda odlično stoje, njih izbjegavajte u ovakvim prigodama.

Ako vas izaberu za kumu na vjenčanju, tu si možete dati više oduška i kreativnosti. Nitko vam neće zamjeriti ako odjenete kratku i seksi haljinu. Ipak, odabir haljine dogovorite s mladenkom i pripazite da se za crkvu odjenete prikladnije. To možete riješiti nekakvom velikom pašminom ili kaputom. I naravno, sve boje su dozvoljene osim bijele!

Autor: S. G., Foto: Kzenon/Shutterstock