Feng shui vjenčanje

feng shui

Prije odabira teme vjenčanja i svih ostalih detalja, trebate prvo odlučiti koja boja će prevladavati na vjenčanju. Kada izaberete boju, ona će odrediti boju cvijeća, pozivnica, ukrasa, itd. Nemojte raditi šarenilo, ako ne želite da vam vjenčanje ispadne jedan veliki cirkus. Boju koju ste odabrali neka bude na pozivnicama, ukrasima, cvijeću..

Boju za vjenčanje možete odrediti i prema pravilima Feng Shui. Boje koje odaberete prema Feng Shui pravilima, će stvoriti harmoniju na dan vašeg vjenčanja. Da bi stvorili harmoniju trebate dobro iskombinirati jing i jang. Jing i jang se moraju uskladiti sa bojama, te boje moraju pasati jedna sa drugom. Primjerice crvena i roza boja savršeno idu zajedeno, jer je jer je jin verzija crvene boje roza. Ostale boje koje možete kombinirati susvijetlo i tamno ljubičasta, svijetlo i tamno plava i svijetlo i tamno zelena.

Ukoliko se odlučite za kombinaciju zelene i crvene boje, nećete pogriješiti jer te dvije boje donose sreću i uspjeh u braku. Ove dvije boje su uglavnom povezane sa Božićem, ali mogu odlično pristajati i na vjenčanju.

Postoje neke kombinacije boja, za koje se vjeruje da nikako ne donose sreću na dan vjenčanja, pa bi ih najbolje bilo izbjegavati. Nikako nemojte kombinirati žutu boju sa plavom i zelenom, crvenu sa plavom i crnu s metalnim bojama. Isto tako izbjegavajte i zelenu u kombinaciji sa metalnim bojama, jer se isto tako vjeruje da ta kombinacija ne donosi ništa dobro.

Najveći sklad na vjenčanju i za daljnji bračni život donosi klasična i tradicionalna kombinacija boja. Tradicionalna kombinacija boja je crna i bijela, koje stvaraju sklad između muškarca i žene. Malo je poznat da je bijela zapravo muško, a crna žensko. Ali baš iz tog razloga se mijenjaju strane, pa mladenka oblači bijelu boju, a mladoženja crnu boju, kako bi se napravio sklad.

Metalne boje tako stvaraju sreću sa djecom i sa kreativnošću u braku. Pod metalnim bojama se smatraju bijela, plava, zlatna i srebrna boja. Nebo i zemlju predstavlja kombinacija bijele i žute boje, dok kombinacija ljubičaste, bijele i zlatne stvaraju veliko bogatstvo energije.

Koju god boju izabrali, ali da je sa ovog popisa i u tim kombinacija, sigurno nećete pogriješiti.

Autor: A.Z., Foto: chaoss/Shutterstock