Farbanje trepavica

bojenje trepavica
Farbanje trepavica, Foto: Violanda/Shutterstock

Trepavice, te malene dlačice koje obrubljuju naše oko. Koliko samo vremena i novca trošimo kako bi ih učinile gustima i tamnima i dale svom pogledu težinu i dramatičnost. Maskara je vjerojatno jedna od najbitnijih stvari koje se nalaze u bespućima ženskih kozmetičkih torbica. Tako mala intervencija čini tako veliku razliku. Još jedan sloj maskare poslovnu ženu pretvara u tigricu spremnu za noćni život.

Trepavice zajedno sa obrvama služe tome da sačuvaju naše oko od štetnih vanjskih tvari poput znoja ili čestica prašine koji bi ga mogli nadražiti. To ipak većinu vremena smetnemo sa uma i volimo se poigravati s njima kako bi istaknule pogled.

Dakle, potpuno nam je jasna važnost trepavica. Upalite slobodno TV. Što mislite koliko vremena će proći prije no što dođe prva reklama za maskaru. No, što ako imate izuzetno svijetle trepavice i nemate vremena stalno se šminkati ili jednostavno ne volite nositi šminku. To ne znači da morate živjeti sa svojim albino trepavicama. Postoje još neki načini na koji ih možete istaknuti i probuditi se spremne za polazak.

Pogotovo u ovo ljetno doba šminaka se slabije zadržava na licu. Ono se zasjaji, maskara se počne trusiti, kapci se zamaste. Zadržati šminku nerazmazanu kod ljetnih napora gotovo je nemoguće, a maskara na plaži na +40 potpuni je apsurd. Zašto ne biste stoga odabrale tretman farbanja trepavica? Većina kozmetičkih salona nudi ovu uslugu. Tretman možete obaviti i u pauzi za ručak, traje dvadesetak minuta i koštat će oko 50kn. Možda malo manje ili više ovisno o salonu.

Najbolje rezultate će postići prirodne plavuše, ali i brinete će svakako primijetiti razliku. Idete li na more i ne da vam se zamarati sa stalnim šminkanjem, a želite izgledati lijepo i dotjerano priuštite si ovaj tretman. Rezultati će potrajati oko 4 tjedna, dok trepavice ne ispadnu prirodnim putem i ne budu zamjenjene novima. Ne morate se bojati da će vam boja ući u oči jer je ova boja vrlo blaga i posebno kreirana kako ne bi škodila očima.

Autor: L.K.  Foto: Violanda/Shutterstock