Crveni lak za nokte

žena s nalakiranim noktima
Žena s nalakiranim noktima, Foto: artjazz/Shutterstock

Koliko je bitno voditi računa o higijeni tako je isto bitno voditi računa o izgledu ruku, odnosno noktiju. Nije dovoljno samo nabaciti šminku na lice i lijepo se obući, potrebno je isto tako voditi računa o izgledu noktiju. Oni prije svega trebaju biti uredni, lijepo oblikovani a ako želite i nalakirani. Ne biste vjerovali koliko to zapravo govori o vama samima, odnosno kako vas ljudi zapravo doživljavaju. Već ste se više puta mogli uvjeriti kako boja može utjecati na trenutno raspoloženje, a osim toga može i upućivati na karakter određene osobe.

Naime pokazalo se da odabir određene boje ukazuje na to kakva je zapravo ta osoba. Znači ako ste se odlučili za crvenu boju bilo odjeće, ili možda cipela, vi ste sigurni u sebe znači puni ste  samopouzdanja. Postavlja se pitanje vrijedi li ta ista tvrdnja i za lak za nokte.

Sigurno ima određene veze, jer činjenica je kako žene koje se odluče za crvenu boju uglavnom teže određenoj dozi primjećivanja od strane okline. To su uglavnom sve one osobe koje stoje iza svojih tvrdnja i koje itekako znaju istaknuti svoj modni stil.

Crveni lak za nokte postoji već jako dugo, a ako odete malo u prošlost možete primjetiti kako se zapravo radi o boji koju su uglavnom birale dame u godinama, odnosno malo starije gospođe. Danas je situacija ipak malo drugačija budući da se crveni lak za nokte može vidjeti na ženama svih dobnih skupina.

U posljednjih par godina crvena boja je itekako postala popularna, a razlog tome leži u činjenici što se može kombinirati uz velik broj odjevnih kombinacija. Svakako najbolje ide uz crnu kombinaciju, jer s crvenim lakom pomalo razbijate monotoniju i postižete sveukupni dojam.

Mnoge žene su ga okarakterizirale na način da je istovremeno upadljiv, a opet s druge strane jednostavan i da nekako najbolje ide u vrijeme visokih temperatura kada treba obući sandalice.

Ipak treba imati na umu kako sam lak nije dovoljan za lijepi izgled. Dakle želite li imati lijepe nokte nalakirane crvenim lakom pazite da ste ih prije lijepo oblikovali.

Autor: S.Š.  Foto: artjazz/Shutterstock