Čišćenje lica parom

čista koža
Čista koža, Foto: VitCOM Photo/Shutterstock

Koža vašeg lica zna ponekad izgledati umorno i teško. Uočavate mitisere koji su se nastanili u porama i svakih nekoliko dana imate najezdu nepravilnosti poput prištića ili akni. Naravno da vam je prvi instinkt istisnuti ih ili kopati po začepljenim porama, no to je najgora stvar koju možete učiniti i ovako problematičnoj koži.

Vodena para jedno je od naizvornijih i najučinkovitijih metoda kojima možete očistiti kožu. Kada biste imale priliku svaki dan boraviti u sauni vrlo brzo biste uvidjele drastična poboljšanja kože, kako lica, tako i tijela. Vodena para odlično je sredstvo čišćenja u svakoj prilici i ujedno je komplementarna sa prirodnom strukturtom kože koja će na vrućinu reagirati otvaranjem pora i oslobađanjem nečistoća koje su se u njima zatekle.

Način života danas je jednostavno takav da nije moguće izbjeći taloženje prljavštima i nečistoća na koži. Natrpane prostorije, klima uređaji, zadimljene prostorije, nedovoljno vode, stres… sve to ostavlja tragove na našoj koži. Svi tipovi kože mogu primijeniti ovu metodu jedino se ne preporuča ekstremno osjetljivoj koži koja je i prije pokazivala sklonost pucanju kapilara.

Na početku dobro očistite lice od svih ostataka šminke. U lavor nalijete oko litru kipuće vode i možete svakako odabrati esencijalna ulja kojima ćete ovo iskustvo učiniti još ugodnijim. Za masnu kožu odlično djeluje limun, eukaliptus i svakako čajevac sa iznimnim antiseptičkim svojstvima. Za suhu kožu preporučamo nekoliko kapi smirujućih eteričnih ulja poput onih od ruže i kamilice. Mandarina i lavanda odličan su izbor za mješovitu kožu koja je na nekim djelovima suha, a na nekima masna.

Lice postavite na oko 30-ak cm od lavora ili posude i prekrijte glavu ručnikom. Ostanite ovako deset minuta i duboko dišite uživajući u ovom malom aromaterapijskom raju koji ste ukrali svijetu. Nakon toga odmaknite glavu. Pogledajte dobro lice i ako postoji ikakva bubuljica koju je potrebno istisnuti, to je dozvoljeno učiniti samo sada.

Pljusnite lice hladnom vodom kako biste zatvorili pore i poboljšali mikrocirkulaciju i nanesite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože. koža će biti blistava, čista i revitalizirana. Ponavljajte ovaj ritual jednom tjedno kako bi vaša koža došla u najbolje moguće stanje.

 Autor: L.K. Foto: VitCOM Photo/Shutterstock