Čišćenje crijeva lanenim brašnom

laneno brasno

Da bi tijelo bilo zdravo i organi normalno funkcionirali, potrebno je čistiti crijeva od različitih parazita, sluzi i fekalija. Čovjeku kroz život prođe čak 40 tisuća litara tekućine i oko 100 toma hrane. U našim crijevima se za to vrijeme nataloži oko 15 kila toksičnog otpada i fekalnih naslaga. Oni, dakako, truju našu krv i narušavaju nam zdravlje.

Ako se crijeva ne čiste postoji opasnost od zatvora, dijabetesa, poremećaja metabolizma, neuhranjenosti ili pretilosti, koža postaje nekvalitetna, rad bubrega i jetre je oslabljen, a najteži oblik bolesti je karcinom.

Za čišćenje crijeva dobre su lanene sjemenke. Njima možete očistiti debelo crijevo no ne možete se riješiti svih parazita. Postoje različite agresivne metode čišćenja crijeva, no postoji i blaža terapija.

Crijeva možete očistiti lanenim brašnom. konzumirate li jednu do tri žličice lanenog brašna svaki dan, crijeva će vam se očistiti od fekalnih naslaga i parazita, a crijevna mikroflora se neće oštetiti. Odlučite li se za ovu metodu, primjenjujte je tri tjedna. Ovo će vam omogućiti sagorijevanje masnih naslaga i regulirati težinu.

Laneno brašno eliminira i apsorbira štetne tvari u organizmu. Također, konzumacija ovog brašna smanjiti će kolesterol u krvi. Uporaba ovog brašna može smanjiti rizik od prekomjerne težine, čira na želucu i dvanaestercu, gastritisa i mnoge druge bolesti.

Da biste se očistili, umjesto doručka složite smjesu lanenog brašna i kefira i tako tri tjedna. Ako ne možete kupiti laneno brašno, kupite lanene sjemenke, one su dostupne u svim trgovinama i sameljite ih. Nemojte mljeti sve od jednom, nego svaki dan po potrebi jer ako dugo stoje, gube svoju vrijednost.

Prvi tjedan konzumirajte jednu žlicu brašna i 100 ml kefira. U drugom tjednu stavite dvije žlice brašna sa 100 ml kefira, a u trećem tjednu konzumirajte tri žlice brašna sa 150 ml kefira. Ovaj obrok jedite umjesto doručka, a sljedeći normalni obrok neka bude za dva sata.

Kako bi se organizam dobro čistio za vrijeme ove metode, pijete barem dvije litre vode dnevno. Ova metoda čišćenja preporučuje se raditi jednom godišnje.

Autor: S. G., Foto: Gayvoronskaya_Yana/Shutterstock