Biorezonantna medicina

lijecnici

Biorezonantna metoda terapeutska je terapija koja se temelji na djelovanju frekvencija, odnosno djelovanju vibracija određenih frekvencija na ljudski organizam i uzročnike bolesti u njemu. Nastala je uslijed istraživanja iz biofizike i kvantne medicine i danas se koristi za liječenje i prevenciju raznih tegoba.

Zvuči pomalo znanstveno-fantastično, ali poznavajući fiziku tijela i bolesti, vidimo da ova metoda ima duboke korijene u znanosti. Ipak, moderna zapadna medicina uglavnom je odbacuje kao neučinkovitu, najviše zbog šarlatanstva koji se pokušava okoristiti njome, odnosno pokušaja liječenja bez pravilnih uređaja i provjerenih metoda, samo prodajom prazne priče.

Zato se do danas vode istraživanja djeluje li ova metoda ili su jedini dokazi djelovanja dokumentirani placebo efekti. Medicinari mnogih zapadnih zemalja odbacuju je kao legitimnu, neki je i zabranjuju, ali postoje i one zemlje koje je velikodušno prihvaćaju, na primjer, jako je prihvaćena metoda liječenja u Sloveniji, dok je u Rusiji čak dio javnog zdravstvenog osiguranja.

Što je biorezonantna metoda

Početak ove metoda seže u vrijeme prije 30 godina, kada su dvoje medicinskih istraživača u Njemačkoj došla do jednog važnog otkrića, a to je da se virus HIV u tijelu može deaktivirati, primjenjujući istosmjernu struju niskog napona. Struja pri tome nije činila nikakvu štetu običnim krvnim stanicama, a djelovala je razarajuće na stanice virusa HIV-a.

To je samo potvrdilo moć frekvencija i elektriciteta, za koje se i ranije znalo da može ubijati parazite, viruse i patogene bakterije. Navodno je i sam Nikola Tesla istraživao sličan problem, koristeći frekvencije za održavanje dobrog zdravlja. Zato je po njemu i nazvana Teslina Zvijezda, jedan od takvih frekvencijskih generatora.

Razvoj biorezonantne metode

Nakon Tesle, mnogo je liječnika i znanstvenika proučavalo područje vibracijske medicine te su dolazili do nevjerojatnih otkrića. Otkriveno je da svaki organizam ima svoju frekvencijsku visinu i širinu, a što je organizam razvijeniji to su njegove frekvencije šire i više. Liječenje se provodi uništavanjem mikroorganizama tim frekvencijama, jer oni ne podnose električni tok niskog napona svog frekvencijskog dijapazona.

To potvrđuje i vrlo jednostavan eksperiment, koji pokazuje način na koji frekvencije djeluju na male organizme, poput crva ili insekata – kada se izlože slabom toku njihove frekvencije, ostat će nepokretni ili će umrijeti. No liječnike je zanimalo i na koji način to funkcionira u ljudskom tijelu, pa je napravljen eksperiment nakon kojeg se rodila biorezonantna medicina.

Djelovanje biorezonantne metode na ljude

Rezultati djelovanja biorezonantne terapije na ljude bili su zapanjujući. Uz pomoć frekvencije mogli su se ubiti virusi, paraziti i bakterije u ljudskom tijelu, bez ikakve štete po organizam. S vremenom su se pojavili i prvi frekvencijski generatori koji su predstavljali aparate za liječenje frekvencijama. Mišljenja korisnika, kao i stručnjaka, prema njima su podijeljena. Neki ih smatraju jednostavnim zaštitnicima od bolesti, a neki potpunom prevarom.

Iako lista bolesti koje ova metoda navodno liječi predstavlja preko 500 bolesti i tegoba, čini se da najviše rezultata ima u donošenju stanične ravnoteže u organizmu, što pridonosi normalizaciji tjelesnih funkcija i sposobnosti organizma da se, tako ojačan, sam bori protiv infekcija i bolesti, odnosno da se obrani od njih. Ova metoda zapravo neutralizira sve negativne faktore modernog načina života (kao što su stres, pretjerano uzimanje lijekova, nezdrava hrana…) i pomaže organizmu da ojača i vrati se u svoje prvotno stanje.

Znanost o biorezonantnoj metodi

Medicinski stručnjaci podijeljeni su kad se govori o ovoj metodi. S jedne strane, sve veći broj liječnika koristi ove uređaje u prakticiranju medicine, pogotovo pri liječenju alergija. Najviše se koristi u ordinacijama koje primjenjuju homeopatiju. U prilog im ide i presuda Visokog Regionalnog suda iz 2009. godine, donesena u Münchenu, koja je rekla da se javnost mora informirati o tome da se alergije mogu liječiti i pomoću biorezonantne metode, na posve bezbolan način.

S druge strane, mnoga istraživanja pokazala su i neučinkovitost ove metode. Studija iz 1999. godine dokazala je da biorezonantna terapija ne djeluje na mucanje, istraživanje iz 1997. godine potvrdilo je da nema utjecaja ni na atopijski dermatitis, a studija iz 2006. dala je slabe, nepotvrđene rezultate da ima neko djelovanje na probavne simptome čiji je uzrok neodređen.

Ipak, i ove studije nisu provođene s dovoljnim brojem ispitanika, pa se ni njihovi rezultati ne smatraju vjerodostojnima.

Čini se da biorezonantna metoda liječenja još mora dokazati svoju vrijednost ili suprotna strana mora dokazati da se radi o prevari ili placebo sindromu. U svakom slučaju, danas nekima pomaže, a neki je zaobilaze smatrajući je samo još jednim načinom za izvlačenje novca iz bolesnih ljudi.

Autor: V.B., Foto: Andresr/Shutterstock