Aluminijska folija za bolove

bolno koljeno

Alternativne metode liječenja i ublažavanja bolova sve su u češćoj uporabi. Ljudi tvrde da su određene alternativne metode učinkovitije od skupocjenih lijekova kojima zapravo dok jedno liječimo drugo trujemo. Pa tako dok pijemo mnogo tableta protiv bolova u zglobovima završimo s čirom na želucu. Ako ste zainteresirani za alternativne metode, u nastavku vam donosimo sve o aluminijskoj foliji i kako ona pomaže u smanjenju bolova.

Dugogodišnja istraživanja alternativnih liječnika su pokazala da pri redovitoj upotrebi aluminijske folije kroz desetak dana bolovi nestaju u području kralježnice, vrata, ruku, koljena, stopala, zglobova. Također djeluje pozitivno na bolove u mišićima, kod upalnih procesa, postoperativnih ožiljaka i na opekline.

Teorija kaže da kod iscjeljenja aluminijskom folijom se koriste njezina energetska sredstva koja preusmjeravaju energiju iz matičnih stanica.

U kineskoj alternativnoj medicini upotreba aluminijske folije koristi se za vanjsku terapiju. Aluminijska folija se stavlja na bolno mjesto i učvrsti se zavojem ili flasterom. Treba se ostaviti da djeluje preko dana ili tijekom noći. Ako želite izliječiti bolove ruke, lakta, koljena, nogu i drugih većih ekstremiteta, foliju treba omotati oko bolnog područja i učvrstiti zavojem, flasterom ili elastičnom majicom, najlonkama…

Kod većih bolova terapiju tj. nošenje folije, treba ponavljati deset do dvanaest dana nakon čega bi dobro bilo napraviti pauzu od jednog do dva tjedna. Nakon toga možete terapiju ponoviti.

Aluminijska folija ima dobar učinak i na liječenje gripe i prehlade. Tretman ide tako da se oko stopala omota folija u pet do sedam slojeva, a između svakog sloja se stavi papir ili tkanina. Foliju se ostavi sat vremena, a potom ga se skine. Odmori se dva sata nakon čega ide novi oblog i ostavi se da djeluje ponovno sat vremena. Ponovno ide pauza u trajanju od dva sata i zadnji, odnosno treći oblog. Terapiju treba ponavljati sedam dana čak i u slučaju poboljšanja ranije.

Aluminijska folija pomaže i kod opeklina. Na opečeno mjesto prislonite ili omotajte aluminijsku foliju. Ako se radi o većim opeklinama, ranu, odnosno opečeni dio kože, stavite pod hladnu vodu nekoliko minuta, a zatim ako koža nije oštećena, osušite čistom tkaninom. Nakon što se rana osuši, nanesite mast za opekline i na njega stavite komad aluminijske folije. Ako je rana otvorena, onda prvo stavite gazu, a nakon toga foliju. Omotajte sve trakom ili zavojem i držite dok bol ne popusti.

Autor: J.S., Foto: Anatoliy Samara/Shutterstock