ABS dijeta

djevojke na vježbanju1

ABS dijeta jedna je od mnogih dijeta koja svojim posebnim programom nastoji pomoći svakom, tko u vrlo kratkom vremenu želi doći do manje kilaže i naravno do bolje definicije mišića. Prije svega treba napomenuti kako spomenuta dijeta poput ostalih nastoji spojiti poseban režim prehrane i malo aktivniji način života. Tu se naravno misli na vježbanje koje treba postati dio svakodnevnog života.

ABS dijeta zanimljiva je iz više razloga, a kao jedan navodi se zanimljiv način prehrane. On podrazumijeva voće, povrće, žitarice te naravno zdrave masti. Svaki stručnjak preporučit će unos veće količine bjelančevina.

Malo ranije spomenuto je kako uz poseban način prehrane treba uvesti i vježbanje. Što se tiče vježbanja tu se prije svega misli na vježbe snage, brzo hodanje te vježbe koje se odnose na područje trbušnih mišića.

Prije nego što se odlučite na prelazak na novi oblik prehrane, bilo bi dobro konzultirati se sa liječnikom koji će najbolje znati što smijete, a što ne. Tu se prije svega misli na bjelančevine koje mogu otežati stanje osobama koje imaju bolesne bubrege.

Budući da dijeta podrazumijeva i povećan unos orašastih plodova, isto tako bi ju trebale izbjegavati sve one osobe koje imaju alergijsku reakciju na neki od plodova. To je još jedan od razloga zašto bi se prije svega trebali konzultirati sa liječnikom.

Sama dijeta uključuje tri obroka i tri međuobroka koji sveukupno sadrže oko 1.900 kalorija. Raspored bi trebao ići tako da se međuobroci obave barem 2 sata prije glavnih obroka.

U skladu s tim svaki obrok bi trebao uključivati: grah i mahunarke, špinat i ostalo zeleno povrće, bademe, mliječne proizvode kao što je nemasno mlijeko i jogurt, jaja, maslinovo ulje, maline, puretinu, integralni kruh, peciva i žitarice.

Potrebno je napomenuti kako jedan dan u tjednu možete jesti sve što želite, a prva dva tjedna možete raditi vježbe koje vam odgovaraju. Od trećeg do šestog tjedna preporuča se trening u trajanju od 20 minuta, tri dana u tjednu.

Autor: S.Š., Foto: Andresr/Shutterstock