Zašto muškarci bježe od žena

par u krevetu

Ako ste ikada primijetili, puno češće muškarci ostavljaju dobre žene i one koje im daju sve, od onih koje ih motaju oko malog prsta. Zašto je to tako, donosimo u nastavku.

Za početak, koliko god vam u to bilo teško povjerovati, ali muškarci koji su u vezama s dobrim ženama, koje im pružaju sve, jednostavno misle i tako i osjećaju da ih njihova partnerica ne poštuje. Ako vaš muškarac pomisli kako ga ne poštujete, on će pobjeći glavom bez obzira.

Svaki partner u vezi mora osjetiti kako je onaj drugi uvijek i bez kompromisno tu za njega, kada god mu zatreba. Svakoj je osobi potrebno znati kako će uvijek imati potrebu u svom najslabijem momentu, a posebice kada se radi o muškarcu.

Vaš muškarac mora znati kako ste vi osoba koja će za njega napraviti sve i koja će tu uvijek biti za njega. Kada krene po zlu, muškarac mora osjetiti da ste vi tu za njega.

Ako pak stalno trčite za svojim partnerom, te želite više od toga što vam pruža, vrlo vjerojatno će pobjeći glavom bez obzira. Kada žena stalno ima potrebu riješiti neke stvari u vezi, muškarac se osjeća kao da je pod pritiskom.

Naravno ako se muškarac osjeti da je pod pritiskom, to ne znači da je to ženina krivica. Muškarci bježe od emocionalnog pritiska, jer im emocionalni pritisak predstavlja borbu za život, te ga oni jednostavno ne mogu podnijeti.

Zbog emocionalne stabilnosti se muškarci osjećaju nestabilno, te ukoliko žena nije u potpunosti zadovoljna njima, oni jednostavno misle kako ništa što rade za vas nije dobro. Koliko god to nije istina, muškarac će radije otići nego stvarati probleme.

Ako se pak vaš partner mora natjecati s vama tko ima kontrolu nad vezom, to mu sigurno neće odgovarati. Muškarac ne smije kontrolirati cijelu vezu, te je normalno da se kontrola podijeli na pola. Ako se pak muškarac ili žena u vezi ponašaju kao da jedini drže sve pod kontrolom, te smatraju kako jedino i isključivo oni to mogu i smiju, ta osoba će na kraju biti ostavljena.

Autor: A.Z., Foto: Diego Cervo/Shutterstock