Muškarac koji nije spreman za vezu

tragovi ruža na košulji

Muškarac koji je tek prekinuo vezu tražit će nešto novo. Ako ste vi naletjeli na takvoga i zaljubile se mogli biste se naći u neobranom grožđu. Muškarci nakon dugogodišnje veze znaju se ponašati u vezi, znaju postupati s djevojkom i na koji način od nje dobiti što žele.

Takav muškarac će vjerojatno biti pažljiv, nježan i djelovat će kao savršen dečko. Dok ćete vi maštati o vašem vjenčanju i upadati sve dublje u oblake, on bi već mogao prijeći na drugu ili se vratiti bivšoj.

Muškarci duže pate nakon prekida i neka istraživanje su potvrdila da veza za oporavak muškarcu može biti i nakon 5 godina od prekida. Njima jednostavno treba vremena da prihvate neke stvari, češće se upuštaju u veze za jednu noć, a kada odluče uploviti u vezu to nerijetko bude tek toliko dok ne naiđe druga, odnosno bolja.

Postoji nekoliko opasnosti od takve veze.

On ne misli ozbiljno

Njemu je samo do zabave i druženje, navikao je biti u vezi i sada mu ne odgovara samoća.

Ima još koju djevojku osim vas

Osim vas vjerojatno ima još koju djevojku u igri za slučaj da mu s vama ne uspije. Često muškarci tako liječe svoj ego nakon prekida.

Vratit će se bivšoj

Velika opasnost je da će mu se javiti bivša koja se želi pomiriti i da ćete vi izvisiti. Ako se vi zaljubite, a on se vrati bivšoj osjećat ćete se izigrano i povrijeđeno.

Uspoređivanje s bivšom

Ako je prekid prošle veze bio nedavno, mogao bi vas u svemu uspoređivati s bivšom, a to bi vam moglo stvoriti dodatne komplekse.

Nije emocionalno spreman

Ako je nedavno izašao iz ozbiljne veze, on definitivno nije spreman za nešto ozbiljno. Ako vam tvrdi da je, znajte da tu nešto ne štima.

Ne tako rijetko ovakve veze završe prekidom, a žena koja je bila uvjerena da je zaliječila srce tom divnom muškarcu završi slomljena srca i lupajući glavom o zid.

Muškarci u većini slučajeva nisu za to krivi.  Ženama su muškarci koji su emocionalno nedostupni, pogotovo oni povrijeđeni, iznimno zanimljivi i žele ih paziti i maziti te im dokazati kako su one dobre nadajući se da će tako osvojiti njegovo srce. No, činjenica je da nam svima nakon prekida treba određeno vrijeme da se oporavimo i neke stvari posložimo.

Da biste izbjegli moguće probleme na početku odnosa treba strogo definirati koliko ozbiljno mislimo i koje su nam trenutno želje i mogućnosti.

Autor: J.S., Foto: Picsfive/Shutterstock