Žensko crno odijelo

crno odijelo
Crno odijelo, Foto: Minerva Studio/Shutterstock

Kao da prilagođavanje garderobe poslovnom okruženju nije dovoljno teško i kada se ne moramo nositi sa temperaturama nalik onima u Sahari, u ove ljetne dane moramo naučiti kako ćemo iskombinirati nešto udobno u čemu nam neće biti vruće, ali ujedno je potrebno ostati decentna i lijepa i u uredu.

Sjećate li se još doba kada su muškarci nosili ova moćna odijela poput onih koje možemo vidjeti u seriji Muškarci sa Madisona. Prošlo je vrijeme u kojem je poslovni svijet sagrađen samo za muškarce dok su za žene rezervirane uloge telefonistice i tajnice. Moderne i sposobne mlade žene poput plimnog vala preuzimaju poslovnu sferu i unose dašak ženstvenosti u stroge rezove i siluete.

Pri pomisli na crno odijelo misli nam prirodno odlutaju na muška službena odijela, no crno odijelo ušlo je i u repertoar ženske mode. Crno odijelo za ženu nipošto ne mora biti dosadno ili uniformirano. U ove tople dane mogle biste odabrati ono načinjeno od pamuka ili lana. Dakle duge lanene hlače ili pak odijelo koje uključuje suknju, naravno onu pristojne dužine koja se ne penje više od polovice bedra.

Košulja dugih rukava bila bi pretjerana i osjećali bi se nalagodno čak i ako je radno mjesto klimatizirano, pa stoga odaberite majicu nalik potkošulji. Neka bude jednobojna i bez pretjeranih ukrasa. Sako od odijela u ovoj ljetnoj varijanti može biti i kratkih rukava ili sa rukavima do lakta. Poigrajte se i zanimljivim reverima. Šal ovratnik ili pak onaj koji pada u naborima odličan su način da se začini ovaj klasični poslovni stil. Ako vaš sako ipak ima običan rever podignite sve zanimljivom maramom ili velikim blještavim brošem.

Odabir ovakvog zanimljivog ljetnog crnog odijela bit će dobra investicija jer ga možete nositi uparenog, ali istodobno i razdvajati komade. Posebice će biti zanimljivo ako je vaše odijelo trodijelno, tj. ako ima i prsluk koji ćete moći odjenuti na pripadajuće lanene hlače ili pak one bijele ili bež.

Dakle trk po svoje crno odijelo i ne ustručavajte se odabrati neko zanimljivo i inovativno, možda sa asimetričnim kopčanjem ili bermudama. Uložite u ono kvalitetno jer ćete ga nositi dugo vremena. Uživajte u modi i igrajte se njome. Čak i unutar najčvršćih struktura ima mjesta za manevriranje.

 Autor: L.K., Foto: Minerva Studio/Shutterstock