Geometrijski uzorak na majici

geometrijski uzorak
Geometrijski uzorak, Foto: Vikacita/Shutterstock

Geometrija je svuda oko nas. Sve što pogledamo oko sebe na neki način podložno je zakonima geometrije. Čak i unutar onoga što izgleda kao nasumični kaos postoje geometrijski oblici. Možda niste bile oduševljene ovom granom matematike kada ste kao djevojčica u školu morale nositi ravnala, šestar i bilježnice bez crta, ali geometrija je nedvojbeno jedan od ključeva za razumijevanje života i svijeta.

Sama je riječ nastala kombinacijom dviju riječi koje lijepo opisuju njen cilj i metode. Sastoji se od riječi geo što znači Zemlja i metria koja upućuje na mjerenje. Već u antici započelo je promišljanje oblika kojima smo okruženi i pokušavali su se pronaći načini kojima bi se objasnile dublje veze između geometrijskih likova i tijela.

Geometrijski oblici vrlo su jaki i u nama bude primitivne reakcije i emocije. Kružnica sugerira savršenstvo i neprekinutost i upravo zato vežete li svoj život za nekoga obredom vjenčanja na prstu nosite kružnicu, a ne recimo trokutić na privjesku oko vrata. Neki geometrijski oblici sugeriraju čvrstoću poput trokuta, posebice jednakostraničnog. I same piramide kao grobnice bogova izgrađene su u ovom čvrstom obliku.

No geometrija o kojoj ćemo pričati danas nije ona koja vam je zadavala glavobolje u osnovnoj školi već ona koja se sada kada smo odrasle naselila u naše ormare. Geometrijski uzorak izuzetno je moderan ove sezone i preplavio je modne piste svojom suptilnom snagom. Nalazimo ga na svim odjevnim predmetima, no posebice volimo geometrijski uzorak koji se usidrio na našim majicama.

T-shirt majice su uvijek bile klasificirane kao odjeća za slobodno vrijeme ili nešto što nije namijenjeno za prilike kada je potrebno malo se urediti, no to više nije tako. Bijela T-shirt majica sa geometrijskim otiskom, kratka traper suknja, natikače i slamnati šešir, sve su što vam je potrebno kako biste bile moderne i chic i osjećale se udobno.

Pun pogodak je odabrati majice na kojima je uzorak izveden u neonskim bojama i na taj način zakoračiti putevima retra i vratiti se pomalo u 80e kada je kosa bila natapirana, nokti dugi i rozi, a traperice poderane. Uživajte u geometriji u svim oblicima, uživajte u svome više ili manje simetričnom tijelu i poigrajte se geometrijskim oblicima na odjeći. Želimo vam ugodan ostatak ljeta.

 Autor: L.K., Foto: Vikacita/Shutterstock