Zašto žene lažu

zašto žene lažu

Iako su često muškarci optuživani da lažu, žene su vrlo vješte u tome. Često znaju lagati kako ne bi povrijedile svog partnera ili kako bi izbjegle svađe. Najčešća ženska laž je ona tijekom seksa. Često znaju lagati partneru o njegovim sposobnostima, o orgazmu… Slijedi nekoliko razloga zašto žene najčešće lažu.

Također često lažu da im se sviđa dar koji im je partner kupio, kako ga ne bi povrijedili. Zbog društva i okoline žene često lažu o broju seksualnih partnera. Kako bi se dokazale da su iskusne i poželjne, lažu o brojci muškaraca s kojima su spavale. Vrlo često i smanjuju brojku partnera kako ne bi šokirale svoje partnere.

Često lažu oko svakodnevnih aktivnosti, poput gdje su bile, što su radile… Žene često lažu drugim ženama po pitanju izgleda. Za njih je zgodna žena konkurencija, pa joj često znaju uputiti lažan i neiskren komentar.

Kada žena želi dijete, a muškarac ne želi, one često lažu da koriste kontracepciju kako bi dobile bebu. Često provjeravaju svoje partnere, prate gdje izlaze, s kim se druže, s kime se dopisuju i pritom lažu o tome. Ne žele priznati da su ljubomorne i prave se nedostižne. Nikada neće priznati da su lagale ili da su varale.

Vrlo su vješte u tome i znaju dobro sakriti. Ako ih je partner prevario, neki ne osjećaju nikakvo pokajanje zbog prevare, kao i zbog laži. Žene kada varaju to je više emocionalne prirode, nego kada muškarci varaju. Ako im nešto ne odgovara u vezi, one će utjehu potražiti drugdje. To ovisi i od žene do žene.

Mnoge nikada ne bi prevarile svog partnera bez obzira jesu li bile prevarene. Radije će trpjeti u lošoj vezi, nego lagati i varati. No, one spretne u lažima također će glumiti da su naivne, nevine i dobre kako bi u očima svojih partnera ostale divne i nevine.

Velik broj prevara kod žena događa se s prijateljima partnera, jer oni su najbliže i mogu pružiti najbržu utjehu. Oni su oslonac kada je veza u krizi. Prave lažljivice znaju kako i kada trebaju lagati, a njihovu laž često i “najbolji” ne mogu prepoznati.

Autor: M.Š., Foto: coka/Shutterstock