Najbolja hrana za masnu kožu

najbolja hrana za masnu kožu

Jedan od najvećih problema masne kože je prekomjerno lučenje sebuma, čije se posljedice najviše vide na licu. Borba protiv akni i prištića pored kozmetike podrazumijeva i određene namirnice, pa je dobro znati koja je najbolja hrana za masnu kožu.

Jasno je kako postoji hrana koja pogoduje lijepom izgledu kože i njenom zdravlju, ali isto tako postoje i namirnice zbog kojih se mnogi bore s određenim kožnim tegobama, bilo da su u pitanju miteseri, crvenilo ili akne.

Uz provjerene namirnice moglo bi biti manje problema s negativnim posljedicama masnog tipa kože, a koje bi se trebale uvrstiti na svakodnevni jelovnik. Uz provjerenu kozmetiku, kupovnu ili domaću koju napravite sami, slijedi nekoliko korisnih informacija o hranjivim i ljekovitim namirnicama, uz koje više neće biti velike potrebe za puderom.

Želite li spriječiti pojavu prištića savjetuje se da prehranu obogatite bananama koje su odlična namirnica jer pomažu spriječiti rano starenje i tako još malo odgoditi pojavu bora.

Najbolja hrana za masnu kožu su i rajčice jer pomažu smanjiti lučenje loja i zatvaranje pora. Avokado je još jedna namirnica koja se našla na popisu hrane s kojom se možete boriti protiv negativnih posljedica masne kože.

U pitanju je namirnica s dovoljnom količinom antioksidansa i vitamina E, a pored toga što djeluje protuupalno i pritom pomaže ukloniti prištiće, avokado je odličan i za hidratizaciju kože. Ako želite smanjiti masno tkivo na listi najbolje hrane nalazi se i ananas, bogat A i C vitaminima.

Bez obzira o kojem se tipu kože radi, suha, masna, osjetljiva ili normalna koža, potrebno je obogatiti prehranu u kojoj će se nalaziti namirnice s kojima će se koža brže riješiti otrovnih tvari, nakon kojih će biti zdravija i s puno manje nepravilnosti. To su namirnice poput artičoka, borovnica, kelja i češnjaka.

Obogatite li prehranu hranom koja obiluje antioksidansima, to znači da ćete pored svega ostalog izbjeći znakove umora.

Masna koža zahtijeva upotrebu posebnih preparata s kojima ćete izliječiti sve tegobe, a s vremenom i spriječiti pojavu akni te izbjeći natečenost. Važno je usvojiti zdrave životne navike i paziti da se u prehrani nalazi što manje namirnica kao što su slatkiši, bijeli kruh, alkohol i namirnice u kojima se nalazi prevelika količina soli.

Autor: S.Š., Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock