Tretman lica kisikom

tretman lica kisikom

Tretmani lica kisikom su popularni zbog osvježavajućeg i obnavljajućeg djelovanja na kožu. Posebno su dobri za kožu kojoj nedostaje vlage ili na kojoj se primjećuju prvi znakovi starenja. Takav tretman lica kratko traje i pruža trenutno osvježenje umornog izgleda, a može se provesti bilo kada.

Svakoj stanici u tijelu potreban je kisik jer koži kojoj nedostaje kisik, gubi sjaj te izgleda umorno i opušteno, a to se događa s godinama kada razina kisika opada.

Kisik za lice

U medicini se korištenje kisika izvodi pomoću hiperbaričnih komora, dok se ljekoviti tretman izvodi pomoću uređaja za pomlađivanje kože. Jasno je kako svi procesi u tijelu ovise o kisiku, pa se tako u slučaju nedostatka počinju uništavati stanice, skupljati štetni spojevi te mijenjati pH vrijednost kože.

Jedan od glavnih nedostataka je smanjena proizvodnja kolagena zbog čega nastaju bore, koje se najčešće javljaju nakon navršene 25 godine. Tada dolazi do smanjene proizvodnje novih stanica kože radi čega postaje manje elastična.

Iz tog razloga su tretmani kisikom odlični za proljepšavanje i obnavljanje izgleda lica, a nakon tretmana su rezultati skoro odmah vidljivi. Nakon postupka koji se oslanja na kisik, koža je nahranjena, izgleda svježije i zategnutija je, a uz njegovu pomoć koži se vraća izgubljena vlaga, smanjuje vidljivost bora i potiče stvaranje kolagena.

Dobrobiti tretmana kisikom za kožu su:

  • posvjetljivanje kože lica
  • poticanje proizvodnje kolagena
  • proljepšavanje lica
  • brisanje tragova umora
  • hidratiziranje kože i vraćanje elasticiteta
  • osvježavanje i obnavljanje kože
  • ubrzana obnova stanica
  • smanjena vidljivost bora
  • detoksikacija kože

Tretman lica kisikom je dovoljno nježan za osjetljivu kožu za razliku od kemijskog pilinga koji je puno agresivniji. Nema nuspojava kao niti negativnih posljedica zbog čega je u potpunosti siguran za provođenje.

Koristi se poseban uređaj koji pod pritiskom ubrizgava koncentrirani kisik u kožu, a ovisno i koncentraciji primjesama i kisika kao što je hijaluronska kiselina ili vitamini tretira kožu isključivo prema njenim potrebama.

Prije tretmana je kožu potrebno temeljito očistiti i nakon toga ukloniti odumrle stanice kože kako bi kisik mogao prodrijeti što dublje u slojeve kože. Osim ubrizgavanja kisika u kožu u kožu se mogu ubrizgati i razne aktivne tvari koje će imati dodatno djelovanje.

Aktivni sastojci i kisik se na kraju postupka ubrizgavaju na površinu kože, a postupak ima umirujući efekt zbog čega ga se često uspoređuje s opuštenim djelovanjem masaže.

Tretmani kisikom su dostupni u svim bolje opremljenim kozmetičkim salonima, a prije ugovorenog termina se potrebno raspitati o stručnosti osoblja koje tretman provodi. Najčešće se preporučuje nekoliko tretmana u razmaku od 15-30 dana kako bi rezultati bili što bolji.

Osim tretmana kožu se može njegovati i uz pomoć proizvoda koji koriste moć kisika pri njezi kože, a radi se o serumima koji se mogu koristiti kod kuće, ali koji nisu toliko učinkoviti kao postupak koji se prvodi u kozmetičkom salonu.

Autor: A.Z., Foto: Olga Ekaterincheva/Shutterstock