Torta od pelena

torta-od-pelena

Ako vam treba lijep i koristan poklon za novorođenče, ne morate izdvajati hrpu novca, možete ga napraviti i sami. Torta od pelena razveselit će svaku mamu i bebu jer poklon, osim što je efektan i lijep, bez njega ne može niti jedna beba. Posebno veseli činjenica da ste u izradu poklona uložili svoj trud i vrijeme.

Iako postoje trgovine u kojima možete naručiti tortu od pelena, cijena im nije baš povoljna pa zašto tortu ne biste napravili sami? Trebat će vam malo više vremena, ali ako vam pomogne bliska prijateljica, bit ćete puno brži. Nakon što napravite tortu nekoliko puta, izrada će vam ići puno bolje i brže. U nastavku pogledajte kako napraviti tortu od pelena. Mi ćemo vam pokazati kako se radi torta od pelena na tri kata.

Sastojci:

  • postolje od kartona ili čvrstog papira
  • kartonski ostatak od role papira
  • paket gumica
  • veliki paket pelena
  • ukrasne vrpce
  • ljepilo
  • naljepnice

Izrada torte od pelena

Na početku trebate izraditi stalak koji će držati tortu, a za to će vam biti potreban jedan malo tvrđi papir ili karton kojeg je potrebno izrezati u krug i ostatak od role papira koju ćete zalijepiti u sredinu. Zatim, počnite s pripremom pelena. Svaku pelenu pojedinačno narolajte i učvrstite gumicom. Pelene slažite u krug na stalak koji ste prethodno napravili.

Kada budete gotovi s prvim redom pelena, uzmite ukrasnu vrpcu i učvrstite pelene. Zavežite čvor i odrežite višak vrpce. Sada možete skinuti gumice sa svake pelene. Pošto su one učvršćene vrpcom, gumice više nisu potrebne. Nakon toga, nastavite s istim postupkom dalje u krug. Ponovo složite pelene u krug, povežite ih vrpcom i skinite gumice. Zavisno od veličine podloge, ako imate mjesta, složite još jedan red pelena i cijeli postupak s vrpcom ponovite.

Nakon što je gotov prvi kat torte, krenite s drugim katom. Ako na prvom katu imate tri reda, na drugi kat idu dva reda. Postupak s drugim katom je isti. Nakon što privežete vrpcom svaki red i skinete gumice, kat je gotov.

Na kraju ide zadnji kat torte koji se sastoji od jednog reda pelena. Postupak s gumicama i vrpcom je isti.

Nakon ovoga, torta je gotova, a sada je možete ukrastiti po želji. Sa strane još možete dodati poklončiće, samo biste trebali svaki kat prije toga obložiti gumicom kako bi ona dobro držala poklone. Od poklončića možete staviti razne male igračkice, robicu, dude, zvečke, sve što želite. I za kraj, preostaje vam staviti ukrasne trake kako se gumice ne bi vidjele. Njih zalijepite ljepilom, a preko njih još po želji zalijepite naljepnice s tematikom beba. Birajte roze za djevojčice, a plave za dječake.

Obratite posebnu pozornost na kvalitetu igračaka i opreme za bebu. Raspitajte se koje su najbolje igračke za djecu. Naravno, želite da budu i funkcionalni i da ih mama i beba iskoriste. Što god da kupujete, budite sigurni da svi oni budu od provjerenih proizvođača i namijenjeni novorođenoj bebi.

Autor: M.L., Foto: jmickye from Memorable Baby Showers/Wikimedia