Što kada vam se sviđa djevojka vašeg prijatelja

ljubavni trokut

Upoznali ste djevojku vašeg najboljeg prijatelja i odmah vam je bila simpatična i draga? Kako je vrijeme odmicalo i vi ste se družili sve više, shvatili ste da imate puno toga zajedničkog. Teme o kojima pričate su vam zanimljive i mogli biste pričati satima. Iako sve pomalo držite na distanci, čini vam se da je i njoj ugodno u vašem društvu. Niste se niti snašli, a već imate sve znakove zaljubljenosti.

No, što sada učiniti? Budući da je stalno viđate, osjećate kao da ne postoji izlaz. Ne brinite, svima se barem jednom u životu dogodila slična situacija. U nastavku saznajte kako se najbolje postaviti i što napraviti kako nitko ne bi bio povrijeđen.

Dobro razmislite

Za početak dobro razmislite. Nemojte brzati s odlukama, a prije nego što nešto poduzmete, pitajte se još jednom je li to prijateljstvo ili ljubav, jer morat ćete biti sigurni u ono što osjećate. Možda se samo radi o nekoj fazi? Nemojte odmah reagirati, pustite vrijeme da učini svoje. Ako su osjećaji i dalje tu, vrijeme je da nešto poduzmete i riješite situaciju.

Smanjite druženja

Smanjite učestalost druženja s djevojkom svoga prijatelja. Ispitajte situaciju prije druženja tako što ćete saznati hoće li u društvu biti i prijateljeva djevojka. Ako ste saznali da hoće, preskočite druženje. Što ćete je manje viđati, osjećaji će sve više slabjeti pa ćete je možda na kraju i zaboraviti.

Isplati li se riskirati?

Budite posebno oprezni ako se radi o vašem najboljem prijatelju. Vjerojatno ste do sada mnogo toga prošli i dijelite iste uspomene. Kada sljedeći put pomislite na njegovu djevojku, sjetite se koliko vas uspomena veže za nju, a koliko za njega i isplati li se uistinu riskirati prijateljstvo.

Rješenje je u malim znakovima

Ako i dalje gajite duboke osjećaje prema djevojci, pokušajte indirektno saznati osjeća li i ona isto. Nemojte je ni u kojem slučaju zavoditi, već provjerite neverbalnu komunikaciju poput pogleda, osmijeha i ostalih malih znakova. Ako ste na kraju shvatili da ne postoji ništa više od same ljubaznosti, nemojte forsirati i ugrožavati prijateljstvo bez razloga. Uvijek se zapitajte kako bi vama bilo da ste na mjestu vašeg prijatelja. Biste li bili tolerantni prema njemu ako bi htio zavesti vašu djevojku?

Iskrenost je vrlina

I na kraju, ako ništa od spomenutog ne upali, iskreno popričajte s prijateljem i recite mu što osjećate prema njegovoj djevojci. Iskrenost je uvijek vrlina. Iako će biti ljut, sigurno će cijeniti to što ste mu rekli. Nikada nemojte ništa poduzimati prijatelju iza leđa jer time riskirate kraj prijateljstva.

Sigurno sami najbolje poznate svog prijatelja. Procijenite kako bi mogao reagirati u toj situaciji. Možda je bolje pričekati i ništa ne poduzimati pa vidjeti hoće li se stvari početi rješavati same od sebe. Možda prijatelju nije toliko stalo do djevojke i na kraju dođe do prekida bez obzira na vas.

Autor: M.L., Foto: Aaron Amat/Shutterstock