Suncobran, najbolja zaštita od sunca

suncobran-za-plazu

Najbolji spas u vrijeme visokih temperatura i ljetnih vrućina zasigurno je dobar, kvalitetan suncobran. Koliko se god trudili na izlaziti van iz stana, kuće ili apartmana za vrijeme visokih vrućina, to nije uvijek moguće. Naročito ako smo na moru, jedva čekamo otići na plažu i rashladiti se u svježem moru. Međutim, ukoliko smo dulje izloženi sunčevim zrakama, potrebna nam je funkcionalna zaštita.

Sunčane naočale, širok šešir i kreme za sunčanje bitne su kako ne bismo imali razne komplikacije. Predugo izlaganje na suncu može dovesti do sunčanice, mučnina, povišene tjelesne temperature, glavobolja ili nesvjestice. Na godišnjem odmoru to sigurno ne bismo željeli.

No, nije nam na odmet dodatno se zaštititi. Suncobran nam u tome može itekako pomoći. Odbija sunčeve zrake, pruža nam hlad, a mi možemo biti bez brige. Imate li vrt, prostran balkon ili se sunčate na plaži, suncobran će vam dobro doći. Kakav model je najbolje izabrati i zašto nam uopće pomaže?

Izađeni su od posebnih materijala, najčešće onih koji odbijaju sunčeve zrake i otporni su na vremenske neprilike kao što je kiše ili pljusak. Ove vremenske promjene vrlo su česte u ljetno doba, a imate li veći suncobran, bit će vam teško neprestano ga zatvarati i sklanjati.

Postoje različite veličine i modeli suncobrana, a koji ćete odabrati ovisi isključivo o namjeni. Manji suncobrani savršeni su za manje balkone ili nošenje na plažu. Nisu teški i jednostavno se nose, što znači da su vrlo praktični. Moći ćete ih prenositi gdje god želite, a nisu osjetljivi pa se neće uništiti.

Veći suncobrani idealni su za vanjske prostore kao što je vrt. Njegove su dimenzije veće, a materijali otpornije. Nisu laki za nošenje pa mogu samostalno stajati prilikom nevremena ili jakog vjetra. Ostat će stabilni, a vi nećete imati problema s njima.

Kod kupnje suncobrana, obratite pažnju na proizvođača i pokušajte pronaći kvalitetan suncobran. Nisu preskupi te ih je jednostavno naći u svakoj boljoj trgovini.

Autor: D.Š. Foto: SMIRNOVA IRINA/Shutterstock