Dekoracija jaja za Uskrs

košara s obojanim jajima

Kako je Božić poseban zato što u to vrijeme ukrašavate bor i svoj životni prostor tako i Uskrs predstavlja veselje ne samo najmlađima nego i onima malo starijima. Zašto? Upravo se u to vrijeme bojaju jaja što može predstavljati zabavu za cijelu obitelj.

Za najljepšu dekoraciju za Uskrs potrebno je samo malo vašeg vremena, dobre volje, puno mašte i kreativnosti. Postoje razne metode kako možete ukrasiti svoje pisanice, a među njima su boje dobivene uz pomoć lukovice i one koje kupite u dućanima. Na vama je da se odlučite hoće li to biti tradicionalna metoda ili malo modernija.

Za sve one koji vole bojati pisanice, slijedi popularna metoda kako možete obojati jaja i tako razveseliti sve ukućane.

Od sastojaka vam je potrebno:

  • hladna voda
  • kuhana jaja
  • jestiva boja

Ako želite probati nešto novo možete se okušati u pripremi jaja s paukovom mrežom. Pogledajte video kako ukrasiti jaja u obliku paukove mreže.

Nakon što ste skuhali jaja s ljuskom počnite ih lagano okretati i gnječiti tako da im popuca ljuska. U međuvremenu u lončić s hladnom vodom dodajte boju i stavite napuknuta jaja. Lončić zajedno s jajima ostavite u hladnjaku preko noći, ujutro ih izvadite i oljuštite. Uživajte zajedno sa svojom obitelji u jajima s paukovom mrežom.

Postoji toliko različitih metoda s kojima možete ukrasiti svoja jaja. Jeste li čuli za perlice? Pisane perlice napravite tako da jaja prvo premažete drvofiksom nakon čega ih uvaljate u perlice i ostavite da se osuše.

U nastavku slijedi video uz koji ćete naučiti kako ukrasiti pisanice i pritom se odlično zabaviti.

Pisanice imaju dugačku i bogatu povijest. U Hrvatskoj su one nekada predstavljale poklon ljubavi, tradicionalni poklon i vrstu religiozne čestitke.

Znate li da svaka boja na pisanicama ima svoje značenje? Kombinacija od četiri boje predstavlja ljubav, crvena i bijela boja predstavljaju neukost koja dolazi od strasti, bijela boja označava čistoću, žuta svjetlost i mladost, zelena plodnost, a ružičasta uspjeh i zadovoljstvo.

Odaberite najdraže boje i ukrasite svoje pisanice te obilježite Uskrs na najbolji mogući način.

Salvetna tehnika ukrašavanja jaja

Ova ideja za ukrašavanje jaja je kreativna i jeftina, a ono najbitnije je da je zdrava. Kako ukrasiti jaja salvetnom tehnikom provjerite u nastavku.

Autor: S.Š., Foto: contact7/freeimages