Starinski namještaj za retro izgled

starinski namještaj
Starinski namještaj, Foto: B Brown/Shutterstock

Došlo je vrijeme da krenete preuređivati svoj životni prostor. Puno je odluka pred vama, ali vi niste sigurni odkuda početi. Prije nego što krenete uređivati prostorije jednu za drugom, dobro je znati u kojem ćete smjeru krenuti, odnosno za koju vrstu namještaja ćete se odlučiti.

Danas postoje razni modeli između kojih se možete odlučiti. Dobro je što je izbor velik i što nije potrebno odlaziti izvan granice kako biste pronašli ono što ste tražili. Problem jedino mogu predstavljati cijene, ali uz malo mašte i volje i to se da riješiti. Pogotovo ako ste se odlučili za starinski namještaj.

Retro je uvijek u modi, bilo da se radi o odjeći, ili u ovom slučaju o komadu namještaja. Najbolje je što neke dijelove možete pronaći i na svom tavanu, ili kod rođaka koji su odlučili mijenjati životni prostor.

Uz samo malo mašte i želje za restauracijom vaš će namještaj izgledati kao iz snova, a vi ćete imati novi regal i komodu. Ako mislite da nemate vremena a ni dara za restauraciju uvijek možete zamoliti nekog da vam pomogne.

Za sve ostale koji žele novo u ponudi se nalaze razni modeli koji oduzimaju dah. Dovoljan je jedan trenutak kada ugledate staru fotelju da se vratite u prošlost i osjetite kako je to nekada bilo.

Odlučite li se za starinski dizajn pazite da uklopite i sve ostalo. Nikako ne smijete kombinirati moderni dizajn 21. stoljeća kao što je visoki sjaj sa komodom od punog drva. Dozvoljene su kombinacije iverice i punog drva, ali u sličnim nijansama.

Osim regala, ormara i komode, tu su i stolice. Najbolje će se uklopiti stolice i stol od sličnog materijala. Vaš stan slobodno može izgledati kao da se nalazite u vikendici. Lovački stil je poželjan ako ga znate lijepo uklopiti, ili stil Heidi i kućice iz cvijeća. Ideja je puno,a na vama je da ih realizirate.

Autor: S.Š.  Foto: B Brown/Shutterstock