Rihanna frizure – frizure koje plijene pažnju

Mladenka s Rihanna frizurom

Iako posljednjih mjeseci njezine pjesme ne pune glazbene top ljestvice kao nekada Rihanna i dalje ne prestaje plijeniti pažnju javnosti svojim frizurama. U samo nekoliko godina na glazbenoj sceni promijenila je ih je više od 40, pa se mnogi s pravom pitaju nije li riječ o perikama.

No, sasvim je sigurno da Rihanna kao rijetko koja poznata osoba ima hrabrosti isprobati otkačene i naizgled nimalo ženstvene frizure i pri tom ostaviti sve bez daha. Na početku karijere 2006. godine njegovala je stil ljupke djevojke iz susjedstva s dugom, blago uvijenom kosom. Već godinu poslije odlučila je potpuno promijeniti imidž u seksipilniji; skratila je i obojila kosu u crno, a zatim su na red došli i plavi pramenovi.

U godinama koje su uslijedile Rihanna je nastavila mijenjati izgled –  bila je plavuša i crvenokosa, naizgled rašćupanih uvojaka, ali i ispeglane kose sa šiškama. Nosila je i punđe, valovite slapove kose i ekstenzije te često u kosu stavljala različite kopče i trake. Mijenjajući frizure kao na traci ljepotica s Barbadosa uvijek je uspijevala spojiti nespojivo i preko noći se pretvoriti u potpuno drugačiju osobu, baš poput kameleona.

Da njezina kosa u svakom trenutku bude besprijekorna brine se stilistica Ursula Stephen. Jedna od najboljih svjetskih stilistica, miljenica među američkim zvijezdama, za svoju cjelodnevnu uslugu navodno dobiva oko 17.000 kuna. Rihannu ne pušta samu niti na turnejama, ispunjava svaki njezin hir, ma kako on neobičan i zahtjevan bio. Rihannine česte promjene imidža imaju velik utjecaj na bogate i slavne diljem svijeta.

Rihanna frizure

Vjerojatno najveću pažnju među njima izazvala je prva dama Amerike Michelle Obama koja se ubrzo nakon suprugove inauguracije u siječnju 2009. na jednoj svečanosti u New Yorku pojavila s frizurom a la Rihanna. Brojne su i Hrvatice koje su se odlučile počastiti se možda najpoznatijom Rihanninom frizurom – kratko ošišanom kosom s ispeglanim šiškama – baš u vrijeme kada je to učinila i ponosna vlasnica.

Majstorica preobrazbe posljednji je put iznenadila novim izgledom na dodjeli nagrada Grammy u veljači ove godine kada se pojavila s kovrčavom plavom kosom. Novom bojom toliko je oduševila svoje poklonice da je prodaja plave boje za kosu nalik za njezinu, porasla za 40%.

Nakon nedavne smrti pjevačice Withney Houston sve su glasnije priče da će glavnu ulogu u najavljenom filmu o njezinu životu glumiti upravo Rihanna. Pokažu li se glasine točnima, Rihanna će tu čast, osim iznimnom glasovnom talentu, sigurno moći zahvaliti i svojoj sklonosti prema čestim promjenama izgleda.

Autor: I.H.