Prvi sex – savjeti curama

par

Za uživanje u seksu od ključnog je značaja dobro poznavanje vlastitog tijela. Tada ćete najbolje znati što vam godi, a što ne, te ćete to moći reći i svom dečku. Pri tome određenu prednost imaju djevojke koje masturbiraju, jer su po svoj prilici već ustanovile koje ih vrste dodira odvode u svijet užitaka.

Za paniku nema razloga niti ako nikada niste masturbirale, jer barem je to lako promijeniti. Trebate malo vremena, oko pola sata i lubrikant na vodenoj osnovi. Ako nemate lubrikant, dobro će vam poslužiti i vlastita slina.

Svoje tijelo počnite istraživati navlaženim prstima, dio po dio. Pri tome posebnu pozornost posvetite grudima i predjelu oko njih, te leđnoj strani vrata. Nakon što ste nekoliko minuta istraživali što vam odgovara a što ne, vrijeme je da se posvetite i svom međunožju. Vrhovima prstiju istražujte stidne usne, klitoris i okolicu vagine, i pri tome obratite pažnju na to što vam je ugodno, a što nije. Možete prstom polagano prodirati u vaginu i na taj ćete način najlakše ustanoviti kako će vam biti kad u vas počne prodirati penis.

Naime, ne smijete pretpostavljati da će vaš ljubavnik, koji je po svoj prilici isto tako još uvijek nevin, ili barem nevješt, do potankosti poznati anatomiju ženskih genitalija. Zbog toga je važno da je same poznajete, kako biste mu u prijelomnom trenutku mogle pomoći.

Ako, možda, prilikom istraživanja svog tijela osjetite  nelagodu, otpor ili strah – još biste možda jednom trebale razmisliti o tome je li stvarno nastupilo pravo vrijeme za vaše upuštanje u seksualne doživljaje, jer nikamo vam se ne žuri i ako još niste spremne pred vama je još uvijek dovoljno vremena za sve. Postoje još mnogi načini na koje vi i vaš dečko možete uživati, a da ne uključuju penetraciju.

Foto: George Dolgikh/Shutterstock