Frizura i šminka za vjenčanje

lijepa mladenka

Svaka mladenka želi u potpunosti zablistati na dan svoga vjenčanja, a odgovarajuća frizura i šminka su samo dio tog cijelog dugo očekivanog događaja. Naravno, šminki i frizuri se treba davati jedna velika pozornost jer treba računati da ste ipak vi i vaš partner cijelo vrijeme najbitniji te će upravo oko vas biti najviše rodbine i prijatelja.

Zato se treba pobrinuti da sve prođe u najboljem redu kako biste bili zadovoljni i još sretniji. Donosimo vam nekoliko savjeta za odabir savršene frizure i šminke koja će biti nezaboravna.

Prije nego dođe datum vaše svadbe, trebali biste si priuštiti jedan beuty tretman s kojim ćete postići njegovanu i još ljepšu kožu i kosu. Imajte na umu da prava njega ne dolazi preko noći te da za nju treba malo više vremena.

Želite li da vaša koža bude lijepo preplanula, ne prepuča se pretjerano izlaganje suncu nego posjet kozmetičkom salonu gdje možete uživati u solariju. Ipak, na malo tamniju kožu šminka ljepše izgleda te su neki estetski nedostaci manje vidljivi.

Kod upotebe solarija pripazite na to da ne pretjerujete kako ne bi došlo do opekotina kože. Na početku je dovoljno i samo 5 minuta za postizanje preplanulog tena.

Kada ste pravilno pripremili svoju kožu, red je na vizažisticu koja bi vas trebala našminkati prema vašim željama, obliku lica te boji i kroju vjenčanice.

Bilo bi odlično kada biste izabrali neku pouzdanu osobu ili vizažisticu prema preporuci jer ćete tada biti sigurni u njezin talent. Također možete dogovoriti termin mjesec dana ranije za probno šminkanje kako biste ustanovili odgovara li vam šminka ili ne.

Šminkanje mladenki se uvijek bazira na tome da su oči naglašene, a usne nisu iz razloga što je make up na očima više primjetan te dalje potpun izgled. Prekrasno dolaze do izražaja zemljani tonovi i ljubičasti tonovi, pogotovo ako se na vjenčanici nalaze isto neke ljubičaste nijanse.

Isto tako, nemojte se ustručavati nositi jači make up jer trebate biti spremni na različita fotografiranja na kojima morate izgledati što bolje i malo drukčije nego inače.

Sve popularnije frizure za svadbe su romantično nakovrčana kosa te blago podignuta kosa koja je na krajevima nakovrčana.

Ako ste ipak nešto tradicionalniji tip, slobodno se možete odlučiti na prekrasne punđe.

Autor: A.B., Foto: Alena Ozerova/Shutterstock