Kako potaknuti rast obrva

tamne obrve

Vodite računa o ljepoti? Upravo zbog toga vam nije svejedno kako izgledate i zato posvećujete određeni dio vremena kako bi uvijek izgledali besprijekorno. Pored raznih preparata za njegu tijela tu je i dekorativna kozmetika za isticanje prednosti na licu.

Da bi make up bio savršen važno je da ste upoznati s oblikom svog lica i da znate što treba istaknuti, a što sakriti. Ali pored brojne šminke uz pomoć koje postižete transformaciju, važno je znati i ostale trikove koji ne uključuju puder, maskaru ili olovku za oči. Radi se o prirodnim preparatima kao što su razna ulja i gelovi.

Upravo oni nastupaju u prvi plan kada su u pitanju vaše obrve. O čemu se točno radi? Modni trendovi se mijenjaju svake godine i kako je neko vrijeme bilo važno stanjiti obrve, sada je potrebno da su one gušće. Tako ostavljaju prirodni dojam i vašem licu daju finalnu notu.

Problem je što se tijekom čupanja obrva može i pretjerati zbog čega je dlačica na tom dijelu sve manje. Kako bi potaknuli rast obrva upoznajte se sa čudotvornim sredstvima koji će ubrzati njihov rast.

Jeste li čuli za gel aloe vere? On se isto tako pronašao na listi sredstava koji će vam pomoći, a zahvaljujući njemu obrve će postati gušće dok će koža ispod njih biti mekša. Osim gela ne treba zaboraviti na ricinusovo ulje, koje će nahraniti korijen dlake. Sve što trebate učiniti je umasirati ga dva puta tjedno prije spavanja na područje iznad očiju.

Kako bi ojačali folikul dlake umutite žumanjak i uz pomoć vate ga nanesite na obrve. Držite jaje do 15 minuta i zatim isperite vodom. Možete primijeniti i kokosovo ulje te maslinovo ulje zahvaljujući kojima će obrve biti gušće.

Do sporog rasta dlaka može doći i zbog nedostatka određenih vitamina. Zato se potrudite i pronađite način kako bi u organizam unijeli magnezij, vitamin B6, sumpor i cink. Uz pomoć njih vaše će obrve biti guste.

Autor: S.Š., Foto: InnervisionArt/Shutterstock