Posebne ljubavne poruke

žena na lapotopu

Pitamo se na što ste prvo pomislili? Živimo u vremenu kada je komunikacija nezamisliva bez mobitela, Facebooka, Skypea ili drugih programa koji omogućavaju komunikaciju kada smo fizički udaljeni od osobe koju volimo.

Ljubavne poruke o kojima želimo govoriti mogu se odnositi na SMS poruke, ali ne jedino i isključivo samo na njih. Vrijeme koje provodimo odvojeni od partnera često od nas traži da komuniciramo putem SMS poruka. Kako to sve ne bi dosadilo, klasičnu komunikaciju ponekad je dobro zamijeniti ljubavnim porukama.

Na internetu postoje velike baze ljubavnih poruka, ali mi vam svakako preporučamo da odvojite minutu ili dvije i svom partneru pošaljete doista posebnu poruku. Neka to bude nešto što volite na njemu, zahvala za ono što je učinio ili neka riječ bude o nečemu što samo vas dvoje razumijete. Razmislite zašto ga volite i na čemu ste zahvalni i riječi ne bi trebale biti problem.

Uz SMS poruke često se vežu i MMS poruke tj. slanje slika. I slanje slika može biti romantično, bilo da se radi o vašoj zajednočkoj fotografiji ili nekoj slatkoj slici s interneta. Mobitel vam omogućava da na sliku dodate i tekst pa razmislite o riječima neke pjesme ili naprosto napišite što osjećate.

Ako ste otvoreni po pitanju slanja golišavih fotografija, imajte na umu kako to može poprilično ružno završiti. Iako niste zvijezda poput Severine, Scarlett Johansson, Rihanne ili nekog drugog, uvijek postoji vjerojatnost da izgubite mobitel, da vam ga netko ukrade ili da se jednog dana zamjerite sadašnjem partneru.

Za svaki slučaj, preporučamo da ne slikate lice. Razmislite i o prostoru u kojem radite fotke jer i uz pomoć njega lako je fotografije povezati s vama. Naravno, prvi je uvjet da doista vjerujete svom partneru kad kaže da slike neće vidjeti nitko osim njega. Nakon što ste fotografije poslali, preporučamo da ih obrišete sa svog mobitela. To će vam omogućiti mirniji san ako vam mobitel ukradu ili ga izgubite.

Ljubavne poruke možete izmjenjivati i putem mailova, bilo da se radi o slikama ili tekstu. No imajte na umu da je mail moguće hakirati. Bilo bi dobro da za takve stvari koristite privatan mail, a svakako ne poslovni.

Budite oprezni i kada se radi o Facebooku. Prilikom objavljivanja fotografija, on od vas zahtijeva da potvrdite kako im dopuštate zadržavanje vaših fotografija, videa i sličnog i nakon što obrišete profil. Koji god način odabrali, budite svjesni da uvijek nešto može poći krivo pa stoga dobro razmislite prije nego se odlučite za takav korak. Možda vaše fotografije neće vidjeti cijeli svijet pa ni Hrvatska, ali dovoljno je neugodno da one završe na mailu vašeg šefa, majke ili novog dečka.

Prije svega, preporučamo da razgovarate s partnerom o svemu tome, da se dogovorite gdje će fotografije biti spremljene i na koji način. Ako to nije vaš stil, ne brinite. Postoje i drugi načini na koje svom dragom možete iskazati ljubav.

Ljubavne poruke možete ostavljati na post-it papirićima. Za posebne prigode, poruke možete ispisati na papirićima i ostaviti ih kao tragove po stanu, a što će uslijediti kada vaš dragi uz putokaze dođe do vas, to neka ostane tajna.

Autor: Anja Jakopčević, Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock