Okviri za naočale

žena s crnim okvirima
Žena s crnim okvirima, Foto: Zoom Team/Shutterstock

Jeste li znali kako odabir naočala, odnosno okvira itekako ovisi o tome kakvi ste ako osoba. Odnosno prije svega ovisi o tome kakvog ste karaktera te volite li se isticati, ili možda biti samo dio današnjeg društva, bez nekih posebnosti. Prema posljednje provedenom istraživanju pokazalo se kako malo veće okvire, neki bi rekli robusnije, izabiru upravo one osobe koje se žele nametnuti na određen način.

Iako neki to još uvijek ne žele vjerovati, ali odabir naočala, bilo da se radi samo o okviru prije svega ovisi kakvi ste kao osoba. Dakle osim što služe kao štit od sunčevih zraka i ujedno pomažu očuvati vid (kod dioptrijskih), naočale zajedno sa svojim okvirima su postale pravi modni dodatak.

Sami okviri za dioptrijske naočale izrađuju se od nekoliko vrsta materijala. Oni mogu biti napravljeni od metala, plastike ili titaniuma. Sve ovisi o tom koliko želite imati čvrste okvire i kakav stil inače nosite.

Poznato je kako okviri od metala nude određenu čvrstoću, dok oni od titaniuma nude trajno rješenje što se tiče čvrstine. Svi okviri od plastike dolaze u raznim bojama, pa se vi kao njihov budući vlasnik možete pozabaviti odabirom koji će najbolje ići uz vašu osobnost.

Prilikom odabira okvira za naočale trebalo bi obratiti pozornost na sam oblik lica. Naime prema mišljenju svih vodećih stručnjaka, ako želite izabrati pravi okvir trebali bi uzeti u obzir i oblik lica.

Za sve one koji nisu znali, okvir naočala bi trebao pratiti oblik lica, on dakle treba odgovarati vama i naglasiti sve vaše prednosti na licu, a sakriti sve mane koje možda imate. Osim okvira tu su i drugi faktori koje treba uzeti u obzir.

Pored oblika svakako obratite pažnju i na samu boju. Ona je posebno bitna kod dioptrijskih naočala, gdje jednostavno želite razbiti monotoniju, a možda i loš osjećaj zato što trebate nositi naočale.

Kako bi bili otkačeni i prezentirani kao osoba koja ima svoj stil poput Tarika Filipovića, pokušajte si dati malo vremena prije nego što odlučite. Boja isto tako može biti odraz onog kako se osjećate, odnosno kako se najviše volite pokazati u vanjskom svijetu.

Autor: S.Š. Foto: Zoom Team/Shutterstock