Kako sve možete nositi maramu

žena s rozom maramom
Žena s rozom maramom, Foto: Inga Ivanova/Shutterstock

Marama je zasigurno jedan od modnih dodataka koji se itekako smatra korisnim predmetom te ponekad i neophodnim. Ne bi bilo loše kada bi ga svaka žena imala u svom ormaru iz razloga što se upravo marame mogu nositi na različite načine i za različite prilike. Najbolje od svega što nisu ograničene na određenu dobnu skupinu. Njih dakle mogu nositi različiti uzrasti.

Marama se dakle može nositi na nekoliko načina, što najviše ovisi o ostalom outfitu koji ste odabrali za određen dan. Isto tako ovisi o tome radi li se možda o svečanijoj prilici, ili možda nekom casual eventu.

Za sve ljubitelje casual stila predlažu se marame od laganog materijala u različitim bojama. To su prije svega šarene marame koje se nose na taj način da ih se jednostavno omota oko vrata. Najbolje idu uz traperice i možda traper jaknu.

Za sve poslovne prilike preporučaju se marame od svile. Njih možete nositi tako što ćete ih zavezati na način da trokut ide sprijeda i da pokriva dekolte. Ne samo što će se postići eleganacija, nego će se ujedno izbjeći i nepoželjni vulgarni izgled koji šefovi ne toleriraju.

Maramu možete nositi u obliku cvijeta. Ne samo da ćete postići pomalo drugačiji izgled nego ćete ujedno biti zanimljiviji kako sebi tako i okolini. Ako niste sigurni da ćete znati zavezati maramu na određen način, slijedi koristan savjet.

Maramu presavinite na pola i naravite dvostruki čvor. Krajeve omotajte jedan oko drugog te oko samog čvora. Krajeve je potrebno umetnuti sa strane kod samog čvora kako se ne bi vidjeli.

Maramu možete nositi i kao remen. Naravno da je ovdje potrebna puno duža marama koja će svakoj ženi dati ne samo eleganciju, nego i svojevrsni modni potpis te potvrdu kako se radi o ženi koja zna modno eksperimentirati i pritom ne pogriješiti.

Autor: S.Š. Foto: Inga Ivanova/Shutterstock