Gumbi za manžete

manžeta na rukavu
Manžeta na rukavu, Foto: Vance Duxbury/Shutterstock

Modni detalji dio su modnog svijeta i bez njih se jednostavno ne može. Upravo oni svojom čarolijom daju posebni dodatak svakoj odjevnoj kombinaciji uz koju ih se misli nositi. Gumbi su isto tako dio modih detalja već duže vrijeme i kao takvi čine dio tradicije stare preko 2.000 godina. Ako niste znali upravo su se oni izrađivali od raznih materijala kao što su staklo, plastika pa čak i kost.

Sigurno je teško zamisliti odjeću bez gumba? Vjerojatno da, a tek čuvena muška odijela i poznate mažnete koje su postale praktički neizstavni dio skoro svakog vjenčanja. Jednostavno je teško zamisliti mladoženju u odijelu bez manžeta.

Zanimljivo je spomenuti kako su manžete postale neizostavni dio outfita ne samo muškaraca nego isto tako i žena. Ali zapravo tko bi mogao odoliti tom slatkom i ujedno tako elegantnom ukrasu na krajevima rukava.

Manžete postoje već neko vrijeme, a kako su vremena prolazila i tako se mijenjali modni trendovi, one su i dalje ostale prisutne kao dio klasike koji nikada ne može dosaditi, a koji se smatra evergreenom.

Činjenica je kako se danas spomenut modni ukras koristi uglavnom za posebne prilike tako su i gumbi za manžete postali posebno tražena roba koju možete naći samo u eksluzivnim dućanima.

Njihova posebnost leži u tome što upravo ti gumbi zahtijevaju posebne modele košulja prilagođene takvom načinu kopčanja koji će pridržavati manžete. Postoje dvostruki i jednostruki gumbi s tim da se danas puno više nose jednostruki gumbi.

Svaka osoba koja odluči staviti manžete treba biti svjesna da će tim postupkom dati do znanja kako točno zna što treba odjenuti. Upravo takvim oufitom dajete do znanja kako želite da vas se primjeti i prepozna.

Odlučite li se na kupnju posebnih gumba tada bi bilo dobro tražiti one rađene od vrhunskog materijala, a to je moguće kao što je već rečeno na početku, u posebnim specijaliziranim dućanima. Oni jednostvano moraju biti kvalitetne.

Autor: S.Š.  Foto: Vance Duxbury/Shutterstock