Odjeća prema građi tijela

žena s košuljama

Svaka žena ima različit oblik tijela, te bi se trebala odijevati u skladu sa svojom građom. Postoje četiri osnovna tipa građe žene! U nastavku vam donosimo koje su to četiri vrste građe, kako bi se lakše prepoznali i kako bi onda znali što vam od odjeće najbolje pristaje.

Ukoliko je vaš gornji dio tijela uži, a od struka prema dolje se širi, znači da ste građeni u obliku kruške. Ono što bi vi prilikom odijevanja trebali izbjegavati je dodavati volumen na gornji dio tijela, kako bi se smanjio volumen donjeg dijela tijela, te kako bi gornji i donji dio tijela koliko toliko izjednačili.

Žene građene u obliku kruške trebaju nositi odjevne predmete poput hlača i suknji s nižim i širim pojasevima, blago padajuće tunike, hlače tamnijih boja od čvrstih materijala, te majice blagih izreza.

Ako ste ravne građe od vrata pa do stopala, znači da ste atletski građeni, te da trebate nositi odjevne predmete koji će vam popuniti mjesta gdje bi trebale biti obline, koje vi zapravo nemate.

Osobe atletske građe bi trebale nositi odjevne predmete poput majica bez rukava, zvonaste hlače, majice ili bluze s naborima, volanima i preklopima na dijelovima poprsja, te suknje s visokim strukom. Najbolje će vam sigurno pristajati suknja s visokim strukom, u kombinaciji s košuljom na volane.

Žene koje su građene u obliku jabuke, imaju problema sa nakupljanjem viška kilograma u području struka. Kako bi prekrili kritične dijelove na ovoj vrsti građe, žena mora nositi odjeću koja će umanjiti dojam mekoće i zaobljenosti.

Za vas su odjevni predmeti poput košulja u stilu korzeta, duboki V izrez, okrugli izrez, hlače s ravnim nogavicama, majice na preklop, košulje s naborima ispod poprsja, te hlače s visokim strukom.

Žene koje su građene u obliku pješčanog sata su tanke u struku, te imaju obline na mjestima kukova i poprsja. Ono što vi trebate napraviti je naglasiti svoj oblik tijela. Najbolji odjevni predmeti za vas su suknje širokih pojaseva, hlače trapezastog oblika, jednostavna odjeća koja će vam istaknuti struk i majice na preklop, te majice izrezane od ramena do ramena.

Autor: A.Z., Foto: Andresr/Shutterstock