Nova veza nakon prekida

kako ući u novu vezu

Prije nego uđete u vezu i dozvolite emocijama da vas ponesu, trebali bi razmisliti koliko ste spremni i sposobni za tako nešto. Svi znamo da nije jednako dok smo u ranim dvadesetima i kasnim dvadesetima ili ranim tridesetima. Slijede korisni ljubavni savjeti koji će vam pomoći da otkrijete jeste li spremni za novu vezu nakon prekida.

Što smo stariji to smo više toga prošli u životu, a samim time i imamo više veza iza sebe i emocionalnog tereta s njima.

Emocionalan rast i razvoj traje čitav život. Treba puno rada na sebi da naučimo nešto iz prošle veze i da oprostimo loše. Ukoliko još niste prešli preko nekih stvari iz prošle veze, ukoliko ste prevareni, ostavljeni i niste se pomirili s time mogli biste nesvjesno zamjerati neke stvari budućem parteru projicirajući svoje boli i nesigurnosti kao da ih uzrokuje on.

Nova veza nakon prekida

Nakon prekida veze najbolje je neko vrijeme biti sam sa sobom i raditi na sebi. Nema smisla iz jedne veze uletjeti u drugu samo da niste sami. Sve što vam nije valjalo u prošlom odnosu ovdje će se pokazati još ranije jer neke stvari su u vama unutra.

Poradite na sebi, potražite svoj dio krivnje za raspad prošle veze, riješite probleme koji vas muče i dođite na tu točku u životu kada možete biti sami ali jednostavno ne želite.

Prije početka nove ljubavne priče prekinite sve veze koje ste imali s bivšim partnerom. Odnos s bivšom ljubavi moglo bi dovesti do novih problema u novoj vezi, pa ako želite nov početak bez zapreka, zatvorite jedno poglavlje.

Nikada nemojte okrenuti leđa svojim prijateljima bez obzira koliko bili zaljubljeni, jer uvijek će vam dobro doći njihovo društvo.

I za kraj ne zaboravite naučiti voljeti sebe i prestati se zamarati nedostacima jer nitko nije savršen. Usmjerite se na svoje prednosti i iskoristite ih kako bi ojačali samopouzdanje.

Za sreću u životu potrebno je imati samopouzdanja jer bez toga nikada nećete imati dovoljno hrabrosti da isprobate nove stvari u životu i tako možda još jednom otvorite svoje srce novoj ljubavi.

Prije nego što si postavite pitanje kako ući u novu vezu, razgovarajte i s potencijalnim partnerom o njegovim namjerama i željama. Možda on to ne gleda toliko ozbiljno kao vi ili se samo zaljubio i želi biti u vašem društvu.

Definirajte vaše želje i potrebe i započnite novi odnos tek kada ste oboje na istoj valnoj duljini, u suprotnom vi biste mogli planirati vjenčanje a vaš partner razmišljati o prekidu.

Mnoge žene ne znaju biti same ili se ne uspijevaju definirati van veze i onda idu iz jedne veze u drugu i neuspješno pokušavaju ostvariti kvalitetan odnos. Prvo morate poraditi na sebi i znati da želite vezu s tim partnerom zato što vam on odgovara i osjećate emocije prema njemu.

Odgovori na ova pitanja jasno će vam dati do znanja u kojoj ste fazi u životu i neka vam to bude smjernica. Dok god ne budu svi odgovori upućivali u to da ste spremni započeti kvalitetan odnos u kojem ćete biti sretni zadovoljni vi i vaš partner radije ne ulazite u vezu.

Autor. J.S., Foto: Monkey Business Images/Shutterstock