New York dijeta

new york dijeta

Jedna od novijih dijeta, koja je postala i pravi hit među ženskom populacijom, je i New York dijeta koja je uz svoju učinkovitost i zdrava, te pomaže ženama da u samo mjesec i pol dana izgube i do 12 centimetara oko struka, te istovremeno izgube i do 6 kilograma.

Sama dijeta kao dijeta se sastoji od tri faze, kojih se vrlo važno pridržavati u potpunosti. Svaka faza sadrži ključne elemente poput vježbanja i prehrane koje je vrlo važno pravilno kombinirati, te ne posustati u niti jednom koraku.

Prve dvije faze New York dijete se provode na samom početku dijete, jedna iza druge, dok se treća faza treba provoditi ostatak života, kako se neželjeni kilogrami ne bi vratili.

U prvoj fazi se smiju konzumirati samo bjelanci, losos, dodatni proteini u velikim količinama, gljive, orašasto voće te povrće s niskim udjelom škroba.

Ono što nikako ne smijete konzumirati u prvoj fazi New York dijete su namirnice koje sadrže masnoće, voće, kava, alkohol i mliječne proizvode, te se dnevni unos kalorija u organizam mora smanjiti na maksimalno 800 do 1000 kalorija.

Vježbanje je vrlo važno u prvoj fazi dijete, te se mora svoditi na minimalno 10 minuta vježbanja svaki dan, ali to moraju biti kratke i vrlo intenzivne vježbe.

U drugoj fazi New York dijete se uvodi unos dodatnih ugljikohidrata poput graha, bobičastog voća, batata ili mahunarki, te dnevni unos kalorija treba biti od 9000 do 1100 kalorija. Što se tiče vježbanja u drugoj fazi, i dalje treba biti intenzivno, te se treba obavezno prakticirati svaki dan, kako bi se ubrzao metabolizam.

U trećoj fazi dijete u prehranu se mogu vratiti namirnice koje su se morale izbjegavati u prvoj i drugoj fazi, ali se moraju konzumirati u ograničenim količinama, uz svakodnevno vježbanje koje se u trećoj fazi produljuje na 45 minuta. Uz vježbanje se obavezno preporučuje preskakanje užeta ili trčanje.

Ne sumnjamo da će New York dijeta ubrzo postati pravi hit, s obzirom na svoje brze rezultate koji mogu ostati dugotrajni ukoliko se samo malo potrudite. Pronađite vama najbolji način da smršavite i napokon budete zadovoljni brojem kilograma, veličinom koju nosite i odrazom u ogledalu. Budite uporni i ne odustajte.

Autor: A.Z., Foto: Syda Productions/Shutterstock