Dijeta s rajčicama

dijeta s rajčicama

Volite li jesti rajčice? Njihov poseban okus daje veliki doprinos mnogim jelima, bilo da ih jedete svježe ili obrađene u umacima i varivima. Pored toga što su ukusne, one mogu doprinijeti i brzom mršavljenju, pa nije ni čudno što sve više ljudi želi znati kakva je to dijeta s rajčicama.

Svaka dijeta ima svoje metode mršavljenja, a koje mogu biti uspješne ako se pridržava određenih pravila koje dijeta propisuje. Neke dijete traju kratko i ne zahtijevaju puno odricanja, dok s nekim dijetama treba biti spreman na velik broj odricanja.

Dijeta s rajčicama nije jedna od njih, radi se o jednostavnom načinu mršavljenja s kojim su pojedini izgubili i do nekoliko kilograma u svega par dana.

Dijeta s rajčicama traje pet dana, a ako odlučite pokušati slijede pravila kojih bi se trebalo pridržavati sljedećih nekoliko dana. Za nastavak potrebno je napraviti pauzu i nakon dva dana nastaviti.

Prvi dan za doručak možete pojesti rajčicu sa svježim sirom, za užinu bilo koje voće, a za večeru tjesteninu u umaku od rajčice, koji možete napraviti zajedno s mrkvom. Na maslinovom ulju prodinstate mrkvu i rajčicu i na kraju prelijete po tjestenini.

Drugi dan za doručak narežite šnitu integralnog kruha i uz njega poslužite salatu od luka, krastavca i rajčice. Za užinu pojedite dva do tri keksa i popijte malo kave. Večera je vrijeme za riblju juhu po vašem izboru.

Treći dan pojedite omlet od rajčice i nekoliko šampinjona. Za užinu se počastite s mrkvom, a za večeru pojedite komad teletine i rajčicu kao prilog. Možete ju servirati svježu kao salatu ili obrađenu na maslinovom ulju.

Četvrti dan pojedite salatu od rajčice, krastavca i paprike pomiješano s malo maslinovog ulja i nekoliko komadića tosta. Za užinu pojedite sednvič s rajčicom, a za večeru skuhajte rižu, prodinstajte rajčicu i sve zajedno promiješajte.

Peti dan započnite s rajčicama, zelenom salatom, nekoliko komadića tosta i maslinovim uljem. Za užinu se počastite jabukom, a kao zadnji obrok u danu pojedite paprikaš od rajčica i gljiva.

Rajčica je korisna namirnica budući da u sebi sadrži velik broj kalcija, ali i vitamina A i C, a pored toga što pomaže tijekom mršavljenja ona ujedno štiti od raznih smrtonosnih bolesti.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock