Ljubavni stihovi za njega

Ljubav je u zraku, Foto: Kalyan/Flickr

Ljubav može biti prava čarolija, ako imamo pravu osobu pored sebe kojoj želimo svakodnevno pokazivati ljubav na pravi način. Ljubav isto tako ima smisla ako je bezuvjetna i prije svega nesebična te ako ono što osjećamo prema drugoj osobi je prije svega odraz nešg istinskog postojanja.

Da ljubav može biti čarobna, ako je prava. Koliko ste se samo puta našli u situaciji da ste htjeli napisati nešto posebno svojoj drugoj polovici, ali vam riječi nikako nisu dolazile. Ili niste imali inspiraciju, ili jednostavno niste tip osobe koji to može samo tako izreći.

Danas zaista imamo pregršt literature koja se odnosi na najveće ljubavne izreke svih vremena, od onih poznatijih do anonimnih autora koji su imali trenutnu inspiraciju i to odlučili podjeliti sa svima drugima i na taj im način pomoći.

Od autora koji su vodeći u tom području,  Pablo Neruda je zasigurno vodeći i jedan od najpoznatijih pjesnika koji je svojim stihovima mnogima promijenio život, a ako ništa drugo tada je pomogao u poticanju izjavljivanja pravih i dubokih osjećaja.

Želite li svojem dečku, suprugu napisati nešto posebno, imamo par citata koji će vam zasigurno pomoći u vašem obraćanju i dijeljenu najdubljih osjećaja. Od ljubavnih stihova za njega, evo njih nekoliko:

“Mi nismo drugo nego put kojim prolazi ljubav.”

(Simone Weil)

“Jezik ljubavi je jedini strani jezik koji svi ljudi razumiju.”

(Freina de Metz)

“Ako ljubiš nitko ti ne može ništa”

(G. J. Cezar)

“…ljubljeni ne idi od mene ni za trenutak, jer u tom otići ćeš tako daleko da ću obići zemlju ispitujući hoćeš li se vratiti ili me ostaviti da umrem.”

(Pablo Neruda)

“Ne ljubiš dovoljno ako ne ljubiš previše”

(Peschier)

“Bez poštovanja nema ljubavi.”

(I. Kant)

Autor: S.Š. Foto: Kalyan/Flickr