Kad ga trebaš ostaviti

kada ga ostaviti
Kada ga trebaš ostaviti, Foto: Natalie Erhova (summerky)/Shutterstock

Zapela si u nekoj vezi, ali još uvijek nisi sigurna trebaš li prekinuti s dečkom i krenuti dalje? Postoji nekoliko sigurnih znakova po kojima možeš znati da ga trebaš ostaviti i krenuti dalje. Odluka o prekidu nikad nije ni jednostavna ni laka, no vrlo često kraj je ujedno i početak nečega novoga. Treba samo skupiti snage za tako veliki korak.

Puno patiš u vezi

Jednostavno više nisi sretna u vezi i puno su češće situacije da te dragi uvrijedi nego što ti uruči neki kompliment. Vodite računa o tome kako je bolje biti sam, nego u u vezi s osobom koja vas ne čini sretnom.

Više si nesretna, nego pozitivnog raspoloženja

Niti jedna veza nije idealna i u svakoj postoje trenuci kada bi jednostavno htjeli pobjeći od svog partnera. Međutim ako ste se doveli u situaciju da se više ne možete sjetiti lijepih trenutaka, tada zasigurno imate problem i vrijeme je da razmislite o nastavku takve veze.

Samo jedna strana se trudi

Primjetite li da u zadnje vrijeme samo vi šaljete SMS-ove, ili samo vi predlažete mjesta gdje bi mogli izaći, znate da nešto nije u redu. Pokušajte prvo porazgovarati i vidjeti da li vaša veza ima nade za budućnost.

Prevarila si ga

Jasan znak da je veza u krizi. Ako tražiš nešto izvan svoje veze, ne treba puno da se zaključi da je vrijeme da izađeš iz tog odnosa jer ti tu nešto očigledno nedostaje.

Ne prestaješ razmišljati o bivšem dečku

Ne treba biti mudrac pa zaključiti da nisi još uvijek preboljela bivšega. No mnogi prebrzo nakon prekida pronalaze utjehu u nekoj novoj osobi, što može biti pogubno za novi odnos. U svakom slučaju, to nije ni fer prema tvom novom dečku jer nije lijepo biti nečija zamjena.

Prijatelji su protiv tvog dečka

Iako misliš da je razlog ljubomora, možda tvoji prijatelji vide i nešto što ti zaslijepljena od ljubavi i ne vidiš. Probaj razmisliti i o njihovim argumentima, možda otkriješ nešto što si dosad negirala.

Prevarena si

Poznato je da će osoba koja je jednom počinila preljub, to ponovno učiniti, pa dobro razmisli želiš li ostati u vezi s nepouzdanom osobom.

Osjećaš da to više nije to

Ako si došla do takvog zaključka, dodatna objašnjenja doista nisu potrebna.

Foto: Natalie Erhova (summerky)/Shutterstock