Kreme na bazi nevena

žena s kremom na licu
Žena s kremom na licu, Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

Koža je najveći organ koja pokriva cijelu površinu tijela i kao takva zahtijeva poseban tretman određenim preparatima koji obiluju ključnim sastojcima kao što su flavonoidi, provitamin A, proteini i mnogi drugi. Neven zasigurno zauzima vodeće mjesto među glavnim saveznicima koji pomažu kod boljeg izgleda kože i liječenja svih oblika oštećenja. Poznat je kao jednogodišnja biljka iz porodice glavočika čija primjena postoji još iz doba Egipta.

Osim kod liječenja kože neven je isto tako poznat kao biljka koja pomaže kod svih drugih poremećaja, a koji se mogu odnositi na rad probavnih organa, upalnih i infektivnih bolesti te kod žutice. Njegove čarobne ruke djeluju na više područja.

Neven je isto tako dobar i kao antioksidans koji pomaže kod mnogih bolesti poznatijih kao astma, bradavice, akne, miomi, modrice, rak grlića maternice, rak kože, rak dojke, psorijaza, herpes, čirevi sida i svrab.

Njegova najpoznatija primjena ipak dolazi u obliku kreme koju ima skoro svako drugo domaćinstvo, a kako i ne bi kada se kao što već možete vidjeti iz navedenog radi o zaista ljekovitoj i svestranoj biljci kao pravom čovjekovom savezniku.

Krema od nevena poznata je kao čudotvorno sredstvo koja zahvaljujući svojim eteričnim uljima naranče te bogatoj količini flavonoida pomaže kod smirivanja raznih upalnih procesa na koži kao što su akne i crvenilo. Osim toga pomaže i kod upaljenih i proširenih vena.

Koliko je dobra za odrasle isto tako je dobra i za djecu, a najbolje bi bilo ako vaše dijete pokazuje znakove već odmalena početi sa tretmanima, odnosno nanošenjem spomenute kreme kako bi koža dobila sve potrebno.

Kreme na bazi nevena možete naći u svakom malo bolje opremljenom dućanu, a svaka od njih vam pruža ono što trebate.

Autor: S.Š.  Foto: Valua Vitaly/Shutterstock