Kako spakirati odjeću

kako spakirati odjeću

Kako spakirati odjeću? Prije pakiranja odjeće za putovanje treba napraviti popis svih potrepština kao i odjeće kako se nešto ne bi slučajno zaboravilo. Ako ne pakirate odjeću samo za sebe nego i za djecu, za njih treba napraviti poseban popis.

Pakiranje ponekad može biti stresan posao, a pogotovo ako se radi u posljednji trenutak. Ukoliko se putuje na više dana i svjesni ste kako nećete biti u prilici svako malo tražiti veći dućan jer ste puno toga zaboravili, treba početi planirati na vrijeme i dobro razmisliti prilikom sastavljanja popisa.

Dobro je skupiti sve što se želi spakirati i složiti na krevet jer se može dogoditi da ćete u tom trenutku shvatiti kako vam više od pola tih stvari zapravo ni ne treba. Potrebno je zakopčati svaki gumb kao i povući zatvarač na svakoj majici ili vesti prije nego što se krene s pakiranjem i slaganjem u torbu.

Odjeća se pakira tako da se slaže licem prema dolje jer će se tako izbjeći gužvanje, pa neće biti potrebe za traženjem glačala. U torbu ili kovčeg nikad ne treba staviti previše stvari jer bi se mogle izobličiti. Najbolji su kovčezi ili torbe od čvrstog materijala budući da će se odjeća tako manje gužvati. Kako ne bi nastali trajni nabori između pregiba treba staviti komade papira.

Kako spakirati odjeću? Prvo se pakiraju teške stvari poput cipela dok se međuprostor može iskoristiti za slaganje rublja, rukavica i čarapa.

Nakon toga se slažu manje teške stvari poput odijela, a svaki se odjevni predmet savija prema veličini torbe kako bi zauzeo što manje prostora.

Slijedi pakiranje vunenih predmeta i rublja na što se mogu položiti osjetljivi i krhki predmeti. Nabrane suknje i vunene haljine spakirajte tako što ćete ih provući kroz staru čarapu i položiti uz jednu stranicu kovčega.

Odjeću poput košulja i tankih haljina treba staviti na vrh torbe. Mogu se pokriti većim komadom papira ili tkaninom. Na kraju slijedi provjera je li spakirana sva odjeća koju ste planirali ponijeti te je li raspoređena na pravi način kako ne bi došlo do pomicanja tijekom putovanja.

Kada su u pitanju manje plastične torbe nije potrebno precizno pakiranje, ali i za njih vrijedi isto pravilo a to je slaganje teže odjeće na dno dok lakša ide na vrh.

Autor: S.Š., Foto: paffy/Shutterstock