Kako se riješiti dosadnih buba u vašem domu bez primjene kemikalija

Muha, Foto: Ryan-Jorgensen / / Jorgo/Shutterstock

U ljetnim mjesecima bube poput muha, mrava, pčela nam uistinu znaju doasiđvati svojim zujanjem, a da ne spominjemo komarce. Kako ne biste morali kupovati razne sprejeve koji su neugodnog mirisa pročitajte par savjeta kako ćete se na prirodan način riješiti dosadnih kukaca koji remete vaš mir.

Muhe otjerajte bosiljkom

Evo izvrsna načina kako se riješiti muha. Na klupicu kuhinjskoga prozora složite nekoliko lončanica s biljkama bosiljka. Muhe ne podnose bosiljak, tako da će ga zaobilaziti, a vašom će se kuhinjom širiti ugodan miris ljeta tijekom cijele godine.

Mrave odvratite octom

Čistu plastičnu bocu s raspršivačem napunite otopinom jednaka omjera vode i bijeloga octa. Gdje god uočite mrave – na primjer, uz drvene rubove na podu, na kuhinjskome radnom stolu ili u vlažnoj kupaonici – poprskajte ta mjesta octom. Za razliku od insekticida, ocat je 100 posto neškodljiv za zdravlje i zato je siguran za upotrebu na mjestima gdje pripremate hranu.

Mirisnim svijećama protiv noćnih leptira u obližnjem vrtnom centru kupite svijeće s mirisom citronele. Kad za tople ljetne večeri budete željeli otvoriti prozor, pokraj njega zapalite svijeću i noćni leptiri neće ulaziti.

Foto: Ryan-Jorgensen / / Jorgo/Shutterstock