Kako prepoznati pravog prijatelja

kako prepoznati prijatelja

Pravo prijateljstvo je ljubav, razumijevanje, odanost, povjerenje, tajnovitost, predanost, nježnost. Lažno prijateljstvo je izdaja, laž, ogovaranje, razočaranje, svađa… Od prijateljstva možemo dobiti najbolji mogući osjećaj radosti i zadovoljstva, dok s druge strane možemo dobiti najveću izdaju, duboko razočaranje, bol.

Teško je pronaći pravog prijatelja, iskrenog i predanog, a pravi prijatelj je rijedak i dragocjen. Imati pravog i iskrenog prijatelja znači imati bezuvjetnu ljubav i iskrenost pored sebe. On će vam uvijek pomoći, obrisati vam tugu s lica i smijat će se s vama.

Neće dopustiti da vas drugi kleveću, pričaju loše o vama, ismijavaju… Sve životne poteškoće nosi zajedno s vama. Bez obzira na vaš financijski status, na vaš uspjeh ili pad, on je jednak prema vama. Imati takvog prijatelja znači imati sigurnost, i to je bogatstvo života.

Prijatelji se prepoznaju i u sreći, ali i u nesreći. Kada vam je najteže potreban vam je oslonac i prijatelj, a onom pravom nije problem niti usred noći doći utješiti vas, dati vam savjet, podršku. Svakome treba netko kome se može povjeriti, odati najskriveniju tajnu, a nisu svi prijatelji pouzdani, od povjerenja i znaju čuvati tajnu.

Pravi prijatelj zauvijek čuva vašu tajnu. Život, mjesto i vrijeme nekada razdvoji prave prijatelje, ali uvijek ćete naći način da se čujete, razgovarate i podijelite dobro i zlo. On će se zajedno s vama veseliti vašem uspjehu, neće biti ljubomoran, namjerno vas ogovarati i klevetati.

Kada ćete griješiti upozorit će vas i bit će iskren, neće vas podržavati u lošem samo da vam podilazi. Vaše greške za njega su upozorenje da vas uputi da činite loše i da morate ispraviti. Na iskreno i pravo prijateljstvo se uvijek možete osloniti, bez obzira udaljenost, posao,djecu i brak jer pravi će prijatelj uvijek naći načina da bude kraj vas.

On neće zaboraviti na vaš rođendan, ako ste daleko uputit će vam barem telefonski poziv. Pokušat će biti s vama u dobru i u zlu, na svim vašim životnim događajima. Zasigurno ćete se posvađati mnogo puta i to je normalno. Razgovorom i iskrenošću prevladat ćete sve prepreke.

Naučite razlikovati ljude koji vas samo koriste i oni koji su tu uvijek za vas. Važno je da se okružite osobama kojima možete vjerovati.

Autor: M.Š., Foto: ssuaphotos/Shutterstock