Kako potaknuti i ubrzati rast dlaka na licu

Muškarac se gleda u ogledalo, Foto: Phase4Photography/Shutterstock

Želite imati čvrstu i gustu bradu jer to je trenutno in? Na rast i gustoću dlaka na licu ovise prvenstevno genetske predispozicije. Što se tiče genetike, tu nećete moći učiniti ništa. No, zato možete poraditi na još nekim drugim bitnim elementima koji će potaknuti rast brade.

Održavajte svoje zdravlje na visokoj razini. Dovoljan ili pojačan unos bitnih vitamina i minerala pogodno će djelovati na rast brade i zdravlje dlaka. Pripazite na pravilnu i raznovrsnu prehranu jer ćete uz pomoć nje unijeti dovoljno hranjivih tvari.

Neka vam se prehrana bazira na unosu namirnica koje su bogate vitaminima A, B3, B5, B6 i B12, C, E. Svakodnevno uzimajte biotin kao dodatak prehrani. Konzumirajte puno proteina i namirnica bogatih omega 3 masnim kiselinama.

Osigurajte si svaku noć dovoljno sna. Tijelu je potreban san da bi se osvježilo i regeneriralo. Ukoliko nećete spavati dovoljno, to će utjecati i na rast dlaka te je moguće da će njihova struktura biti slabija. Za normalno funkcioniranje organizma prosječni čovjek bi trebao spavati između sedam i devet sati dnevno. Pridržavajte se tih brojki ili im se bar pokušavajte često približiti.

Pripazite i sa stresom! Rast dlaka može usporiti stres. Naučite kako se nositi sa stresnim situacijama i pokušavajte ih izbjegavati. Poradite na tehnikama pravilnog disanja, meditaciji, vježbajte redovito jogu ili jednostavno prošećite u prirodi na svježem zraku.

Održavajte higijenu lica. Lice neka bude uvijek čisto, a to ćete postići svakodnevnim redovitim čišćenjem lica. Ujutro nakon umivanja i navečer prije spavanja lice očistite sredstvom za čišćenje lica i nanesite hidratantnu kremu. Ovaj postupak će smanjiti urastanje dlaka. Jednom tjedno napravite i piling kože lica. Njime ćete odstraniti mrtve stanice i očistiti folikule. Dlake će tako rasti brže i biti će gušće. Budite strpljivi i uskoro ćete imati lijepu i gustu bradu.

Autor: M.L., Foto: Phase4Photography/Shutterstock