Kako odjećom sakriti višak kilograma?

kako odjećom sakriti višak kilograma

Ako vas muči višak kilograma i veće obline, nemojte brinuti. Postoje odjevni predmeti koji će laskati vašim kilogramima i prikriti sve nedostatke na vašem tijelu. Koji odjevni predmet je najbolje odabrati i u čemu ćete izgledati savršeno, donosimo u nastavku.

Najbitnije pravilo za osobe s viškom kilograma glasi da ne budu uporne odijevati odjeću koja nikako krojem ne odgovara za njih. Vrste odjeće koje se ne preporučaju za punije osobe su majice bez rukava, hlače niskog struka i tako slično.

Takva odjeća jednostavno nije za vas, i ako je forsirate, istaknut ćete svoje nedostatke, a ne svoje adute. Zato je najbolje da nosite odjevne predmete koji će popraviti vašu liniju i uz koje ćete izgledati savršeno, a ima ih na pretek.

Donje rublje koje decentno skriva višak kilograma

Kako bi što bolje izgledali, pa čak i u donjem rublju gdje malo koji nedostatak možete sakriti, odlične rezultate možete postići odijevajući se u donje rublje koje oblikuje tijelo. Pod donjim rubljem koje oblikuje tijelo, mislimo na bodije i potkošulje. Takvi odjevni predmeti su vrlo udobni i vrlo efikasni.

Ako ste u nedoumici oko boje donjeg rublja, nećete pogriješiti ako izaberete tamnije boje i gušće tkanine koje će uspješno vizualno prikriti vaše možebitne nedostatke.

Osim toga, kako bi što bolje izgledali, a posebice vaše grudi, važno je da kupite odgovarajući grudnjak. Prilikom kupnje grudnjaka morate paziti da on ne bude prevelik, ili premalen, te da vaše grudi, ali i ostatak kože koji prekriva grudnjak, stoje na mjestu i kako treba. Ako izaberete krivi model i broj grudnjaka možete ugroziti svoj komfor, ali i narušiti kompletan vizualni dojam, što vam nikako ne treba.

Suknje ravnog kroja

Suknje ravnog kroja su kao stvorene za osobe s većim oblinama, a savršeni par će im biti košulje šireg kroja, koje možete upotpuniti s nekom veselom maramom. Ovakva odjevna kombinacija je odlična za sve prigode.

Ako ste krupnije građe, izbjegavajte nošenje odjevnih predmeta čija je veličina za broj manja od vaše prave veličine, jer ćete na taj način izgledati još krupnije i istaknuti ćete onaj višak kilograma kojeg želite sakriti. Isto tako izbjegavajte nošenje tamnijih boja, kako vam se gornji dio tijela ne bi doimao većim nego što jest, te nosite neutralne boje, koje će vam savršeno pristajati.

Nosite strukirano!

Strukirana odjeća, poput strukiranih tunika, majica ili haljina će sakriti vaše nedostatke na području trbuha, a ako baš nemate u ormaru strukiranih majica, možete si pomoći i s tankim remenom, koji mora biti mat.

Također, kako bi istaknuli struk i izgledali izvanredno u svakoj prilici, savjetujemo vam da u ormaru imate obvezno jedan sako neutralne boje, koji treba biti kratki strukirani.

Što izbjegavati ako želite sakriti višak kilograma?

Ono što osobe s oblinama svakako trebaju izbjegavati ako ne žele izgledati prenapadno su majice ili haljine s velikim dekolteima. Nosite odjeću koja će svojim dizajnom upotpuniti vaš izgled, a svoja bujna prsa možete istaknuti i s decentnim remenom, kojeg možete vezati oko struka kako bi istaknuo vaše atribute na savršen način.

Kako bi izbjegli da vaše tijelo izgleda veće nego što jest, svakako izbjegavajte nošenje krupnog i velikog nakita. Nakit koji je kao stvoren za vas je jednostavan i decentan. Tanki lančić s malim privjescima će vam, primjerice, najbolje pristajati, te ćete moći istaknuti svoje atribute bez pokazivanje neželjenog viška kilograma.

Osobe koje su jače građe bi trebale izbjegavate jarke i velike ukrasne motive na odjeći, jer će ih takvi motivi dodatno povećavati. Radije nosite manje ukrase, kako bi izgledali ljepše.

Haljine vrećastih i širokih krojeva nikako nisu za osobe s viškom kilograma, posebice ako prate gornju liniju tijela. Za vas su samo strukirane stvari!