Kako napraviti email

izrada email računa
Izrada email računa, Lichtmeister/Shutterstock

U današnjem svijetu gotovo je nemoguće funkcionirati bez vlastitog e-maila. U ovom članku vidjet ćete kako napraviti e-mail adresu potpuno besplatno, pa tako i Gmail račun. Saznajte što je sve potrebno napraviti da bi imali e-mail adresu.

Da bi znali kako izraditi google račun potrebno je odabrati ovaj link. Nakon što ste odabrali željenu stranicu, treba popuniti podatke i u trećem stupcu unijeti naziv budućeg maila. Možete utipkati svoje ime ili što god želite da se nalazi na budućoj adresi s kojom ćete biti dostupni.

Nakon što je ime upisano dobit ćete dodatak @gmail.com tako da se s tim ne treba zamarati.

Nakon što ste utipkali određeno ime, odaberite opciju Provjeri dostupnost kako bi utvrdili postoji li već određeni korisnik pod tim imenom.

Ukoliko je predloženi naziv zauzet, Google će predložiti nekoliko kombinacija pa možete odabrati ono što vam nudi ili kombinirati svoje ime i prezime. Tako npr. možete staviti adresu [email protected].

Kada ste dobili potvrdu da možete koristiti Gmail račun pod određenim nazivom, unesite još jednom lozinku radi potvrde, a ako ste zaboravili lozinku Google će poslati drugu lozinku na mail koji ste predložili.

Ako nemate drugu adresu ili je ne želite unijeti, to polje možete ostaviti prazno. Na kraju je važno ispuniti ostala pitanja i odabrati opciju Prihvaćam. Račun je sada spreman, napravili ste Gmail adresu i možete primati i slati mailove.

Jednom kada ste složili svoj Gmail račun, adresu možete koristiti na bilo kojem računalu gdje postoji povezanost s internetom. U browseru ili pregledniku upišete Gmail te odaberete prvi rezultat ili samo kliknete na Gmail gumb koji je ponuđen na početnoj stranici Google-a.

Na kraju ne treba zaboraviti na opciju Ostanite prijavljeni jer ako se email računu pristupa s posla ili nekog drugog mjesta, pazite da ste ju isključili kako nitko ne bi mogao pristupiti vašem računu.

Kada ste završili tu su još neke usluge koje možete iskoristiti, kao što su:

Hotmail
http://login.live.com/

Yahoo
https://login.yahoo.com/

Foto: Lichtmeister/Shutterstock