Kako iskoristiti kutije za cipele

kutije za cipele

Nakon što se kupe nove cipele, često se bacaju kutije ili se ostavljaju sa strane kako bi se u njih ponovno mogla spremiti obuća za vrijeme kada se neće koristiti. Ali kutije se mogu iskoristiti za puno toga, pa ako nemate namjeru u njih ponovno slagati cipele jer imate ormar, slijedi nekoliko savjeta kako još iskoristiti kutije za cipele.

Upotrijebite ih kako biste organizirali ladice ili pisaći stol. Razrežite ih na veličine koje vam odgovaraju i tako napravite posebne odjeljke u vašim ladicama u kojima ćete držati donje rublje podijeljeno po bojama ili uzorcima, čarape, olovke ili pisaći pribor.

Uzmite veću kutiju za cipele i izrežite veliko V na dvije suprotne strane. Preklopite kutiju i učvrstite uglove te dio gdje se donji dio kutije dotiče kako se vaš “organizator” ne bi otvarao. Oblijepite sve ukrasnim papirom i dobit ćete šarenu kutiju s dva pretinca za držanje bilježnica ili raznih drugih stvari. Ovo je odlična ideja ako dijelite stol s još jednom osobom jer tako svatko može držati svoje stvari na svojoj polovici.

Oblijepite poklopce i kutije šarenim ili jednobojnim ukrasnim papirom i napravite od njih zidne police za razne minijature. Isto tako ih možete iskoristiti kao okvire za recimo slike s putovanja; oblijepite poklopac nekom starom kartom i zalijepite jedu ili dvije vaše najdraže slike s putovanja te stavite na zid. Budući da su i okvir i slika dosta lagani, možete koristiti ljepljivu pastu.

Ukrašene poklopce možete koristiti i za organizaciju nakita. Za naušnice – jednostavno pribadačama probijte rupe u poklopcu te kroz rupe objesite naušnice. Za narukvice – potrebno vam je nekoliko olovaka ili kineskih štapića.

Uzmite kutiju za cipele i na dužim stranama napravite tri ili četiri mala utora na svakoj strani. Izmjerite promjer narukvica tako da znate napraviti potreban razmak među utorima. Pazite da utori budu jedni nasuprot drugih. Stavite narukvice na olovke ili štapiće te ih postavite u utore tako da vam narukvice lijepo vise.

S nekoliko korisnih ideja možete od kutije za cipele napraviti puno toga i tako si olakšati spremanje brojnih stvari za koje prije niste znali gdje bi ih spremili. Dovoljno je samo malo vremena i dobre volje kako bi od stare kutije napravili koristan dodatak u stanu.

Autor: J.P., Foto: Jean Scheijen/free images