Prazna guma na biciklu

prazna guma na biciklu

Vožnja na biciklu može biti zabavna, ali je isto tako važno da bude sigurna, kako za vozača tako i za druge sudionike u prometu. Sigurni uvjeti na cesti podrazumijevaju i ispravnost prijevoznog sredstva, pa ako je barem jedna prazna guma na biciklu, treba ju što prije promijeniti ili zakrpati.

Sigurnost u prometu mora biti na prvom mjestu, bilo da ste sami na biciklu ili vozite i dijete. Za početak treba provjeriti je li sve u redu s biciklom i postoji li kakvo oštećenje, a ako je prazna guma na biciklu, onda ju što prije treba promijeniti.

Osim gume ne treba zaboraviti provjeriti i kočnice na biciklu kako bi se uvjerili da je sve u redu.

Primijetite li da guma sporo ispušta, prvo je potrebno provjeriti ventil. Okrene se kotač tako da ventil bude usmjeren prema gore, skine se kapica ventila i uroni u čašu vode. Pojave li se mjehurići, ventil se može zamijeniti s novim pomoću alata za popravak bicikla.

Ako vam se problem s gumom dogodio dok niste bili u blizini svog doma, možete uz pomoć svoje pljuvačke namazati vrh ventila kako biste otkrili pušta li negdje zrak. Ukoliko je s ventilom sve u redu, potrebno je provjeriti postoje li kakvi znakovi da je guma probušena i ako je tako, onda je važno utvrditi na kojem mjestu.

Bicikl se potom okrene naopako te se uklone zračnice i gume. Nakon toga se odvrne matica koja drži ventil i gurne u okvir kotača. Između gume i kotača stavite polugu te podignite gumu. Nakon što ste oslobodili četvrtinu gume, ispod gume provucite dva prsta te prođite po ostatku kotača kako bi do kraja oslobodili gumu.

Izvucite zračnicu, napumpajte ali ne do kraja i pokušajte pronaći rupu. Zračnicu potom obrišite i označite uz pomoć olovke mjesto gdje se nalazi oštećenje. Olovka bi se trebala nalaziti u kutiji kao i sav ostali pribor za popravke.

Mjesto gdje se nalazi rupa pokrije se zakrpom iz pribora, a rubovi se natrljaju kredom kako se zračnica ne bi mogla zalijepiti za unutarnji dio gume.

Vrijeme je da ponovno namjestite gume i zračnice. S prstima se prođe s unutarnje strane kako bi provjerili ima li stranih predmeta koji su se zabili u gume. Ukoliko je guma oštećena toliko da se ne isplati popravljati, treba ju što prije zamijeniti novom.

Da bi uspješno zamijenili zračnicu i ventil, provuče se slobodan kraj gume iznad ventila i progura tijelo ventila kroz okvir od kotača. Potom se prstima zategne ventilska protumatica.

Potom se djelomično napumpa zračnica te ponovno utisne guma u okvir od kotača. Nastavite pritiskati sve dok ostatak ne bude na svom mjestu. Na kraju otpustite protumaticu od ventila i izvucite ventil kroz otvor. Ne zaboravite zategnuti protumaticu ventila i napumpati gumu do kraja.

Autor: S.Š., Foto: Dudarev Mikhail/Shutterstock