Greške na početku veze

izlazak ljubavnog para

Mnoge žene bezuspješno pokušavaju naći pravoga ili barem ideju koju taj pravi odnosno idealni partner za njih predstavlja. Na tom putu one čine greške kojih nisu niti svjesne. Koje su to greške i zašto nas baš takvo ponašanje udaljava od osobe koju želimo?

Da bismo bolje razumjeli situacije koje nam se događaju na ljubavnom polju moramo najprije dobro upoznati sebe i svoje potrebe. Mnogim ženama to nije jasno i smatraju da ako se posve posvete partneru, on će im tada uzvratiti osjećaje i odnos će rasti. No to je jedna od niza grešaka koje mnoge žene čine.

Muškarac kao centar svijeta

Ono što muškarci nikako ne žele je da žena koju su upoznali i koja im se svidjela pusti čitav svoj život i sve okrene prema njemu. Muškarac se zaljubi u ženu koja voli sebe, koja izlazi, bavi se sobom i svojim izgledom. Ako žena nakon što uđe u vezu to postupno počne mijenjati i prestane biti individualna i posveti se samo muškarcu, mogla bi izgubiti sve. Muškarcu će takva žena ubrzo dosaditi, a ona više neće znati kako da svoj život povrati u prijašnje stanje.

Pristajanje na sve

Muškarci vole biti lovci i vole žene za koje se moraju potruditi. Ako pristajete na sve i igrate bez ikakvog otpora mogli biste ubrzo postati nezanimljivi vašem partneru. Naravno, to ne znači da trebate glumiti nešto što niste, ali poželjna je mala doza tajanstvenosti i nepristajanja na sve jer vam se dečko sviđa. Treba dati priliku muškarcu da vas zasluži. Tako sebi dajete na vrijednosti koju imate i koju ćete željeti dalje u vezi. Ako na početku sve dajete olako i vaš partner će se na to naviknuti i neće toliko truda ulagati u vas niti u vašu vezu.

Zanemarivanje svojih potreba

Od početka veze mnoge žene ne zahtijevaju mnogo od partnera smatrajući da ako odmah krenu sa svojim potrebama da će ispasti zahtjevne ili naporne. Pa tako svu pažnju usmjeravaju na partnera i njegove želje i potrebe, a svoje zanemaruju. Nakon nekog vremena partner se na to navikne i smatra da njegova partnerica nema previše potreba i kako je ona sretna s njime. No, tada zapravo krenu prvi problemi. Jasnim iskazivanjem svojih potreba i želja od veze i u vezi nećete ispasti zahtjevni već ćete pokazati svoje pravo lice koje želite da partner zavoli.

Izbjegavanje sukoba

Izbjegavanjem svađe ili neugodnog razgovora u vezi mnoge žene smatraju da čuvaju mir u odnosu ili da neke stvari nisu važne svađanja. Naravno da nema smisla svađati se oko svake gluposti koja nam zasmeta, no ako ne izrazimo što mislimo partner će misliti da pristajemo na određeno ponašanje i da nam nije bitno. Svađom, oštrim odgovorom te izravnim suprotstavljanjem za određene stvari, stvaramo intimniji i povezaniji odnos s partnerom. Nikada nećemo upoznati partnera do kraja niti će on upoznati nas ako izbjegavamo govoriti svoju istinu i boriti se za sebe.

Autor: J.S., Foto: Ammentorp Photography/Shutterstock