Dobar seks za zdrav i dug život

zaljubljeni par

Dobar seks ne pomaže samo da se osjećate i izgledate mlađe, nego vam može i produljiti život. Seks savršeno utječe na metabolizam, zdravlje srca, funkciju mozga i imunitet. A ako baš i nemate neku pretjeranu želju za seksom, ne očajavajte, jer bez obzira na dob, kombinacijom zdrave prehrane, dodataka prehrani i konzumacijom prirodnih hormona, možete vratiti nagon i uživati u blagodatima koje pruža seks.

Ako ste previše nesretni da bi vodili ljubav, žudite za grickalicama, lako vas se može izbaciti iz takta i često uzimate tablete za spavanje, znači da imate nisku razinu seratonina te da je vašem tijelu potreban triptofan. Triptofan je aminokiselina koja se nalazi u namirnicama poput avokada, svježeg sira, svinjetine, jaja, pačetine, pšeničnih klica, piletine, puretine i čokolade. Zato kada se počnete loše osjećati, konzumirajte što više tih namirnica.

Ako želite ojačati svoj libido konzumirajte što više namirnica poput kupusa, šparoga, celera, banana, divljeg jama, kamenica, smokava i morskog povrća. Konzumacijom šparoga imat ćete aktivniji seksualni život, celer će seksualno uzbuditi žene, banane će ojačati muški libido, kupus će poboljšati cirkulaciju, smokve će poboljšati seksualnu izdržljivost, morsko povrće će podići libido, kamenice će pomoći u stvaranju testosterona, a divlji jam će povećati osjetljivost genitalija.

S druge strane ako vas ne može uzbuditi partnerova masaža ili dodir, koža vam je suha i ispucala, ne možete se sjetiti što ste jeli ili krivo tumačite ljudske osjećaje, znači da imati nisku razinu acetilkolina. Kako bi ga podigli jedite što više jaja, jetrica, govedine, pšeničnih klica, kikirikija, brokule, badema i kupusa.

No ako i dalje imate seksualno slabi nagon, znači da vam nedostaje dopamin. Da vam nedostaje dopamin ćete primijetiti ako ste na poslu usporeni, ako vaš seksualni život nije zadovoljavajući, ako osjećate iscrpljenost, ako vam je koža manje osjetljiva na dodire i ako vodite ljubav manje od jednom tjedno. Kako bi potaknuli lučenje dopamina konzumirajte namirnice koje sadrže bjelančevine.

Stoga ako nemate bogat seksualni život i bojite se brzog starenja i bolesti, ne očajavajte, jednostavno konzumirajte što više navedenih namirnica i vaši problemi će se riješiti.

Autor: A.Z., Foto: Luna Vandoorne/Shutterstock