Uklanjanje dlačica s lica

maska za lice

Dlačice ne licu su potpuno normalna pojava i ne zahtijeva se nikakav medicinski tretman za njih. Zbog dlačica na licu koža često izgleda tamnije i neujednačene strukture i tena. Postoje različite metode za uklanjanje dlačica ovisno o njihovom stupnju dlakavosti.

Ako dlakavost na licu nije uzrokovana hormonalnim promjenama ili nekim drugim medicinskim stanjima, one se mogu ukloniti redovitom upotrebom prirodnog pilinga od kojeg se rade maske.

Maska za uklanjanje dlačica 

Najpoznatija maska za uklanjanje neželjenih dlačica s lica je maska od meda, šećera i limuna za koju je potrebno pomiješati par kapi limuna, jednu žlicu šećera i dvije žlice meda.

Gotovu masku od meda, šećera i limuna je potrebno nanijeti na lice na mjesta na kojim se žele ukloniti neželjene dlačice. Maska mora stajati oko 10 minuta sve dok se ne posuši i nakon toga ju treba lagano trljati s lica. Trljanje u prosjeku traje oko 5 minuta.

Nakon što se cijela maska istrlja s lica potrebno je lice isprati hladnom vodom, a kako bi rezultati bili vidljivi potrebno je tretman ponoviti 4 puta na tjedan.

Druga jako učinkovita maska za uklanjanje neželjenih dlačica s lica je maska od mlijeka i crvene leće za koju će biti potrebno u kipuće mlijeko namočiti 1 žlicu crvene leće i tako ju ostaviti preko noći.

Ujutro je leću potrebno samljeti u piling pastu pa ju staviti na cijelo lice. Na licu pasta mora stajati oko 20 minuta, nakon čega se trljajućim pokretima uklanja s lica. Kako bi se maska lakše uklonila potrebno je prste namočiti u vodu prije skidanja maske. Masku je potrebno koristiti 3 puta tjedno.

Sljedeća odlična maska za uklanjanje dlačica s lica je maska od kiselog vrhnja, slanutkovog brašna i kurkume. Potrebno je pomiješati malo jogurt, jednu žlicu kurkume i dvije žlice slanutkovog brašna.

Dobivenu smjesu je potrebno nanijeti na neželjene dlačice, ali u smjeru rasta dlačica i ostaviti da odstoji oko 20 minuta. Kada se maska osuši potrebno ju je istrljati uz pomoć čiste pamučne tkanine ili jednostavno uz pomoć prstiju. Nakon toga masku je potrebno temeljito isprati s lica.

Žuta boja kurkume će dati licu žutu boju zbog čega je lice potrebno dobro i temeljito isprati. Tretirana zona zna biti malo crvena nakon upotrebe ove maske, ali crvenilo brzo splasne zbog kurkume koja ima anti upalna svojstva.

Tretman maske od kiselog vrhnja, slanutkovog brašna i kurkume je potrebno ponavljati 4 puta na tjedan, najviše mjesec dana nakon čega će neželjene dlačice maksimalno biti prorijeđene.

Autor: A.Z., Foto: Kamil Macniak/Shutterstock