Zabava za djecu na moru

djeca na plaži

Koliko vam god više ljetovanja ne izgledala kao nekada i koliko god se više ne opuštali na plaži, ljetovanje s djetetom isto može biti lijepo i zabavno. Kako bi si olakšali dane na plaži i učinili ih zabavnima, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako da dane s djetetom provedete na plaži.

Neka se igra zove potraga za školjkicama! Recite djeci da šeću plažom i skupljaju školjkice – tko skupi najviše i najveće školjkice, osvaja nagradu. Neka nagrada bude nešto što vaše dijete jako voli.

Uvijek ste voljeli čitati na plaži? Odlično! Sada možete i nastaviti čitati, ali slikovnice. U trenucima kada vaše dijete postane nervozno, jednostavno samo izvadite slikovnicu, posjednite ga u hlad i zabavite ga čitajući i pričajući priče za djecu. Koliko god vaše starije dijete ne voljelo čitanje, vjerujte da će nakon iscrpljenosti od mora čitati, posebice ako pored sebe neće imati niti jednu vrstu tehnologije.

Ponesite zmaja na plažu te se zabavite puštajući ga. Na moru uvijek puše neki vjetrić, što su odlični uvjeti za ovu igru. Posebice ako taj dan i nije baš neko vrijeme za kupanje, zabaviti se možete puštajući zmaja.

Igrajte odbojku ili picigin. Bilo na moru ili na plaži, ovo je igra koja će svakom djetetu biti zabavna.

Raditi kule i dvorce u pijesku, osim djece zabavit će i vas. Zato uzmite na plažu kantice, lopatice i druge razno razne oblike pa uključite maštu i kreativnost i dobro se zabavite.

Odvedite dijete u plićak pa mu pričajte priče o moru i životu u moru. Neka vas dijete što više ispituje, a vi ga učite i korisno provedite slobodno vrijeme.

Badminton u vodi je odličan za malo stariju djecu, zato nabavite rekete za vodu, kao i loptice i neka zabava počne. U ovoj igri mogu uživati svi članovi obitelji.

Ako ste na pješčanoj plaži, zabaviti se možete i crtajući. Crtajte razno razne oblike, igrajte igre, ma radite što god vas volja. Za vašu kreativnost će vam biti potreban samo jedan manji štapić i pijesak, i uživanje može početi.

Autor: A.Z., Foto: Dmitriy Shironosov/Shutterstock