Uvin čaj

čaj

Maleni grm medvjetke se koristi godinama kao diuretik kod liječenja infekcija mokraćnih puteva poput nefitisa, cistitisa i uretritisa. Upravo uvin čaj može pomoći kod ublažavanja boli mjehura, smanjivanja nakupljanja mokraćne kiseline i kod kroničnog proljeva. Čaj možete koristiti i za smirivanje iritiranih i upaljenih tkiva i za opuštanje mišića.

Uvin čaj

Koristi se kao antiseptik i diuretik, a preporučuje se za mnoge bolesti. Sve dok se nisu otkrili raznorazni lijekovi mnogi su ga koristili za liječenje raznih infekcija mokraćnog sustava, a i danas je prihvaćen kao najbolja alternativa u liječenju takvih vrsta infekcija.

Pomaže spriječiti kronični proljev i postporođajne infekcije jer sadrži alantoin koji je opće poznat po svojim umirujućim svojstvima.

Osim čaja bez kojeg je teško zamisliti liječenje brojnih problema s mjehurom, postoji i auvinaktiv, ljekoviti napitak napravljen od mravinca i medvjetke.

Biljka mravinac ima važnu ulogu u prirodnoj medicini, što nije čudno s obzirom na čaj od mravinca koji ima antioksidativno, antivirusno i antibakterijsko djelovanje, smiruje rad živčanog sustava te pomaže kod boljeg rada žučnog mjehura i jetre.

Medvjetka se smatra prirodnim tonikom, diuretikom i hemostatikom i jedan je od najboljih saveznika protiv mokraćnih infekcija. Oba sastojka u kombinaciji s uvom daju najbolji lijek u borbi protiv gljivičnih infekcija, bakterija i virusa.

Prirodni lijek protiv upale mjehura

Upale mjehura nisu nimalo ugodne i važno ih je što prije ukloniti. To je moguće uz pomoć hidrokinona, spoja koji se nalazi u ljekovitom čaju, a zahvaljujući kojem je moguće liječenje nefritisa, cistitisa i uretritisa.

Sadrži hidrokinon poznati spoj koji je koristan za liječenje infekcija mokraćnog sustava poput nefritisa, cistitisa i uretritisa, a arbutin je glavni spoj uvinog čaja. Arbutin je derivat hidrokinona koji se apsorbira u želucu te se putem blagih i antimikrobnih dezinfekcijskih svojstava provodi u tvar.

Za vrijeme mokrenja arbutin prolazi kroz tijelo i izvan tijela djeluje na sluznicu mokraćnog trakta, smanjuje upale, smiruje iritacije i može se boriti protiv infekcija. Ako dolazi sam arbutin nije učinkovit u tolikoj mjeri, ali uz prisutnost ostalih sastojaka iz uvinog čaja postaje puno snažniji i njegovo djelovanje je izvrsno.

Osim navedenog uvin čaj sadrži i mnoge diuretike poput alantoina koji pomaže u promicanju zdravih stanica i rasta novih, ursolic kiseline i snažnog astrigensa.

Osim u ljekovitoj tekućini prisutan je i u raznim kremama protiv vaginalnih infekcija kao i za liječenje herpesa. Alantoin je važan jer ne promiče samo rast zdravih stanica u organizmu, nego ujedno pomaže izliječiti rane.

Ljekoviti napitak se može koristiti i za smanjivanje nakupljene mokraćne kiseline i za ublažavanje boli u mjehuru. Svojim diuretskim djelovanjem uvelike ublažava nadutost kod žena koju uzrokuje menstruacija.

Poznat je kao najučinkovitiji lijek za tegobe s mokraćom, a odobrene je i sa strane liječnika jer daje učinkovitost i sigurnost svojim biljnim djelovanjem.

Liječenje hipertenzije

Ako ste jedna od onih osoba koja ima povišen krvni tlak, dobra vijest je što postoje prirodne metode koje će vam u tome pomoći. Na popisu ljekovitih namirnica svoje mjesto su pronašli i čajevi.

Diuretici su često korišten lijek za liječenje visokog krvnog tlaka, a kod hipertenzije je osim uvinog čaja potrebno povećati i unos svježih banana i povrća.

Čaj je odličan kao lijek kod kongestivnog zatajenja srca, ali se prije konzumacije u ovom slučaju treba konzultirati s liječnikom.

Prirodno liječenje Escherichije coli

Escherichia coli jedna je od bakterija koja ulazi u brojne namirnice tijekom proizvodnje i nakon toga prelazi u probavni sustav. Unutar organizma se može i ne mora ponašati poput nametnika.

Ova poznata bakterija živi u crijevima gdje pomaže organizmu tijekom probavljanja hrane. Pojedine vrste bakterije mogu iz crijeva ući u krvotok te u brojne organe i uzrokovati brojne zdravstvene probleme.

Dođe li do problema s ovom bakterijom pomoći će antimikrobni učinak oslobođen sastojak arbutina. Pomoći će izliječiti razne bolesti povezane s mjehurom, bilo da se radi E. coli, Candidi ili drugim bakterijama.

Kako bi se oslobodili proljeva i smirili rad crijeva savjetuje se konzumirati uvin čaj jer adstringentni koje se nalaze u uvinom čaju pomažu u ovom slučaju.

Autor: A.Z., Foto: Wiro.Klyngz/Shutterstock